Om forfatteren

Sussi Boberg Bæch

Videnskabsjournalist

Siden efteråret 2015 har jeg arbejdet som freelance journalist for Videnskab.dk, hvor jeg skriver mest om sundhed og naturvidenskab – lige fra tarmbakterier, vitaminer og astma til vandlopper og skønhedscremer. Men det er da også blevet til artikler om kunstmalerier, digitale medier og hvordan du snakker med dit barn. Se mine artikler herunder.
Ved siden af Videnskab.dk arbejder jeg som selvstændig videnskabsjournalist (www.videnskabsjournalisten.dk), hvor jeg primært arbejder med journalistiske artikler og videnskommunikation. Jeg snakker selvsagt meget med forskere, men synes også det er en rigtig god afveksling at tage sikkerhedshjelmen på og interviewe et par håndværkere på en byggeplads.
Jeg er uddannet fagjournalist ved journalisthøjskolen og har en PhD i human ernæring fra Københavns Universitet. Efter min forskertid på universitetet arbejdede jeg ni år som videnskabelig skribent indenfor sundhedsvidenskab i det private erhvervsliv, inden jeg i sommeren 2013 kastede mig ud i at arbejde som selvstændig videnskabsjournalist.

Brugte syltetøjsglas kan blive til fine vinglas

Det er en udbredt opfattelse, at gamle glasflasker og syltetøjsglas ikke egner sig til genanvendelse i produktionen af drikkeglas, kander og skåle. Det er helt forkert, mener forsker, der samtidig påpeger, at der er meget at spare i CO2-regnskabet.

Se i videoen, hvordan Marie Sparre-Petersen laver nyt glas af genbrugsglas. (Video: Kristian H. Nielsen)

 

Unge opfindere vil opdage sygdomme med en tandbørste

Hvilken hudfarve havde Kleopatra, og var hun virkelig gudesmuk?

Andreas Mogensen ombord på rumstationen med Jorden i baggrunden

Snart lander Andreas Mogensen – og han har en 175 år gammel bog med sig hjem

En nisse holder en økse, mens han står i en stald.

Nissens forfader kunne gøre livet surt for bønderne

Annonce: