Boeing vil flyve turister ud i rummet
I 2015 planlægger den amerikanske flyproducent, Boeing, at sende de første rumturister afsted.

Det bliver verdens dyreste turistmål men uden palmer, strandkant, frisk luft eller tyngdekraft. Til gengæld byder Boeings annoncerede flyvninger til Den Internationale Rumstation på overjordiske foto-muligheder.

Det bliver verdens dyreste turistmål men uden palmer, strandkant, frisk luft eller tyngdekraft. Til gengæld byder Boeings annoncerede flyvninger til Den Internationale Rumstation på overjordiske foto-muligheder.

Rute: Cape Canaveral (Florida, USA) til Den Internationale Rumstation (i kredsløb ca. 386 km over Jorden). Pris tur/retur: ca. 40 millioner dollars. Afgang: år 2015.

Flybyggerne i Boeing er sammen med selskabet Space Adventures snart klart med et rejsetilbud til de rigtigste og mest eventyrlystne turister. En tur ud i rummet.

Det rapporterer nytimes.com.

Indtil videre har syv civile taget turen til Den Internationale Rumstation (ISS), men Boeings plan vil betyde, at astronauterne på basen ca. 380 km væk fra Jorden skal stå klar med kaffe og kage mere regelmæssigt.

Tre sæder ledige i de nye kapsler

Boeings udmeldinger kommer kort tid efter, at de sammen med Bigelow Aerospace fik doneret 18 millioner dollars af den amerikanske stat til foreløbige test af rumkapsler, der kan fragte syv passagerer op til ISS.

Donationen er givet som et led i Obama-administrationens plan om at privatisere flyvningerne fra USA til ISS. I øjeblikket varetages de alle af den amerikanske rumfartsadministration NASA.

Hvis Boeing overtager flyvningerne, vil NASA i stedet købe sæderne af dem.

Men NASA skal kun bruge fire sæder til deres astronauter pr. tur, og så er der tre ledige tilbage til turister. De vil i så fald blive de første rumturister sendt af sted fra amerikansk jord.

Med udliciteringen af rumrejser håber NASA at kunne frigøre flere penge til forskning i 'deep-space missioner'. Det vil sige rejser til Månen, asteorider og i sidste ende Mars.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.