Boeing vil flyve turister ud i rummet
I 2015 planlægger den amerikanske flyproducent, Boeing, at sende de første rumturister afsted.

Det bliver verdens dyreste turistmål men uden palmer, strandkant, frisk luft eller tyngdekraft. Til gengæld byder Boeings annoncerede flyvninger til Den Internationale Rumstation på overjordiske foto-muligheder.

Det bliver verdens dyreste turistmål men uden palmer, strandkant, frisk luft eller tyngdekraft. Til gengæld byder Boeings annoncerede flyvninger til Den Internationale Rumstation på overjordiske foto-muligheder.

Rute: Cape Canaveral (Florida, USA) til Den Internationale Rumstation (i kredsløb ca. 386 km over Jorden). Pris tur/retur: ca. 40 millioner dollars. Afgang: år 2015.

Flybyggerne i Boeing er sammen med selskabet Space Adventures snart klart med et rejsetilbud til de rigtigste og mest eventyrlystne turister. En tur ud i rummet.

Det rapporterer nytimes.com.

Indtil videre har syv civile taget turen til Den Internationale Rumstation (ISS), men Boeings plan vil betyde, at astronauterne på basen ca. 380 km væk fra Jorden skal stå klar med kaffe og kage mere regelmæssigt.

Tre sæder ledige i de nye kapsler

Boeings udmeldinger kommer kort tid efter, at de sammen med Bigelow Aerospace fik doneret 18 millioner dollars af den amerikanske stat til foreløbige test af rumkapsler, der kan fragte syv passagerer op til ISS.

Donationen er givet som et led i Obama-administrationens plan om at privatisere flyvningerne fra USA til ISS. I øjeblikket varetages de alle af den amerikanske rumfartsadministration NASA.

Hvis Boeing overtager flyvningerne, vil NASA i stedet købe sæderne af dem.

Men NASA skal kun bruge fire sæder til deres astronauter pr. tur, og så er der tre ledige tilbage til turister. De vil i så fald blive de første rumturister sendt af sted fra amerikansk jord.

Med udliciteringen af rumrejser håber NASA at kunne frigøre flere penge til forskning i 'deep-space missioner'. Det vil sige rejser til Månen, asteorider og i sidste ende Mars.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk