Tag quizzen: Er du UFO-ekspert eller ynkelig jordbo?
The Truth Is Out There.. Men hvor meget ved du egentlig om UFO'er..?
ufo uaf pentagon quiz

For et par år siden vendte amerikanerne op og ned på vores forståelse af UFO'er. Der findes objekter, som vi ikke ved, hvad er. Hvad ved du om dem? (Illustration: Shutterstock)

For et par år siden vendte amerikanerne op og ned på vores forståelse af UFO'er. Der findes objekter, som vi ikke ved, hvad er. Hvad ved du om dem? (Illustration: Shutterstock)

I juni 2021 udgav det amerikanske efterretningsvæsen en rapport, der vendte op og ned på, hvor alvorligt vi skal tage UFO'erne.

Selvom New York Times foriden havde afsløret hovedpointerne fra den ni sider lange rapport, også kendt som 'Pentagon-rapporten', stod det klart, at de amerikanske myndigheder nu ikke længere kunne afvise, at der fandtes mystiske objekter i det amerikanske luftrum, som militæret ikke kunne forklare, hvad var. 

Videnskabsquiz

Quizzen er baseret på Videnskab.dk's artikler om UFO'er.

UFO-forskningen har taget en markant drejning med udgivelsen af Pentagon-rapporten, men der er stadig utroligt meget, vi endnu ikke ved eller kan sige med sikkerhed.

Det er altid vigtigt at være kritisk - også overfor Videnskab.dk. Du kan få uddybet påstandene i quizzen ved at følge links til artiklerne undervejs. 

Rapportens tre hovedpunkter var:

  • Der er ukendte fænomener på himlen
  • De kan udgøre en sikkerhedsrisiko
  • Der er rapporteret observationer af bevægelser, som intet jordisk fartøj kan foretage. Det kan i princippet betyde, at der er tale om en 'overjordisk' teknologi, selvom rapport ikke selv bruger det udtryk

Vi har samlet artikler fra vores dækning af rapporten - og artikler om UFO'er i øvrigt - sammen til en quiz på 10 spørgsmål, hvor du kan teste dig selv og finde ud af, hvor meget du egentlig har fulgt med, efter UFO'erne er kommet på dagsordenen igen.

God fornøjelse!

Du kan også teste dig selv i vores mange andre videnskabelige quizzer, som du finder her. 

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk