Se her, astro-fans: Nyt nyhedsbrev om rummet lanceres af Videnskab.dk
Tilmeld dig allerede nu, for vi forventer kæmpe astro-nyheder om få dage.
rummet nyhedsbrev

Få fortællinger om fascinerende, fjerne verdener i Danmarks mindst lokale nyhedsbrev. (Illustration: Thøger Junker)

Få fortællinger om fascinerende, fjerne verdener i Danmarks mindst lokale nyhedsbrev. (Illustration: Thøger Junker)

Hvis du er træt af at høre om corona og den daglige trummerum her på Jorden, har vi en kærkommen nyskabelse klar til dig.

Videnskab.dk lancerer nu et gratis, ugentligt nyhedsbrev om udforskningen af universet.

Vi har i årevis dækket rumforskningen tættere end noget andet dansk medie, og du kan fortsat følge med dagligt inde på hjemmesiden.

Med den ugentlige opsamling i din indbakke bliver det bare endnu nemmere at få overblik.

Nyhedsbrevet bliver din interstellare guide, der fortæller om fjerne verdener, rumrejser, jagten på liv og vores oprindelse, og som sikrer dig, at du ikke går glip af nogen store astronomiske opdagelser og kosmiske mysterier.

Du får de seneste nyheder fra både astronomien og rumfarten, og vores faste rumskribenter Helle og Henrik Stub leverer analyser og perspektiv på den rivende udvikling, de har fulgt og formidlet i snart 50 år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder, og så kan du ellers bare tælle ned til onsdag aften, hvor nyhedsbrevet bliver fyret afsted i din retning.

Næste uge bliver en vild astro-uge

Det er ikke tilfældigt, at nyhedsbrevet går i luften netop nu.

Om få dage ankommer intet mindre end tre rumsonder til Mars, og særligt landingen af NASA's nye rover Perseverance 18. februar er en begivenhed, der har fået et kæmpe kryds i vores redaktions kalender.

Danske forskere har bygget en del af det højteknologiske udstyr, der blev sendt afsted fra Jorden for otte måneder siden. Men det er nu, det bliver rigtig spændende.

For selvom det er svært og dramatisk at sende en rumraket afsted fra Jorden og få den på ret kurs, er selve landingen på den røde planet langt værre.

Særligt neglebiddende bliver de 'syv minutters rædsel', som turen ned gennem Mars' atmosfære af gode grunde kaldes, før vi ved, om Perseverance overlevede den ekstreme opbremsning og landede i ét stykke. Statistikken er grum - under halvdelen af alle Mars-missioner gennem tiden er lykkedes.

Du kan naturligvis følge landingen live her på Videnskab.dk 18. februar kl. 21.00.

Men det er ikke det eneste. De kommende dage byder også på afsløringer af et par andre meget store rumnyheder, som kommer til at gøre de kommende rum-nyhedsbreve til et slaraffenland for astro-entusiaster.

Se og tilmeld dig Videnskab.dk's forskellige nyhedsbreve her.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk