Se 20 meter lang robotarm lavet af heliumballoner

Robotarmen med ballonkroppen har 20 led, som er bygget op af tynde, kunstige muskler. (Video: Suzumori Endo Lab, Tokyo Institute of Technology)

Robotarmen med ballonkroppen har 20 led, som er bygget op af tynde, kunstige muskler. (Video: Suzumori Endo Lab, Tokyo Institute of Technology)

30 december 2016

Japanske forskere har skabt en oppustelig robotarm, der er i stand til at række ud efter ting, som er 20 meter væk. Armen er fyldt med en masse heliumballoner og vejer derfor kun 1,2 kilo. Det skriver technologyreview.com.

Robotarmens meget lave vægt gør det muligt at bruge simple kunstige muskler til at hæve sig fra jorden. Musklerne er pneumatiske, hvilket vil sige, at de består af komprimeret luft under tryk.

Skaberne af robotarmen fra Tokyo Institute of Technology forudser, at armen kan bruges til forskellige eftersøgningsopgaver.

Den kan blandt andet bruges i situationer, hvor det er svært at transportere en tung kran eller andre tunge redskaber.

LÆS OGSÅ: Lynhurtig robotarm skal gribe som et menneske

Den kan også bruges i situationer, hvor man ikke kan bruge droner, fordi man løber tør for batteri.

De japanske forskere har givet armen navnet ’Giacometti Arm with Balloon Body’. Giacometti-robotter er et nyt koncept, der sigter mod at udvikle et praktisk robot-design ved at fjerne alle overskydende elementer og have en let, slank og simpel struktur.

Der er dog nogle ulemper ved den meget lette robotarm: Den kan let blive slået ud af kurs af hård vind, den kan ikke bære særligt tunge ting, og den er afhængig af, at ballonerne ikke sprænger.

LÆS OGSÅ: Robotarm læser lam mands tanker

LÆS OGSÅ: Dansk robotarm slår TV-værten Jimmy Fallon i ølspil

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.