Rumkonkurrence: Unge kan vinde store præmier

Annonce:

Kender du nogen unge, der er interesserede i rummet, eller er du det selv?

Så kan du vinde en tur med alt betalt til et af de europæiske rumcentre!

Alle unge mellem syv og 22 år, der interesserer sig for rummet, kan nemlig være med i konkurrencen, hvor man kan vinde iPads og rejser.

DTU Space og Sciencetalenter i Sorø står for den danske del af den internationale, europæiske konkurrence Odysseus II. Det er EU, der for andet år i træk, afholder konkurrencen, som skal få flere unge til at interessere sig for naturvidenskab og rumforskning.

\ Læs mere

Der er tre forskellige konkurrencer:

Skywalkers er for de syv til 13-årige, som skal lave et billede om rummet. Det kan være en tegning, en collage, et billede eller noget, man har lavet på computeren. Du kan læse mere om reglerne for Skywalker-konkurrencen her, hvor du også kan læse om de forskellige temaer, som du kan vælge.

Pioneers er for de 14 til 19-årige. Denne konkurrence er i grupper af to til tre unge, som sammen med en hjælpelærer laver et projekt. Du kan læse mere om reglerne for Pioneers-konkurrencen her, hvor du også kan læse om de forskellige temaer, som du kan vælge.

Annonce:

Explorers er for de 17 til 22-årige, som er startet på et universitet senest i år 2016. Her skal unge enten i par eller alene lave et projekt. Du kan læse mere om reglerne for Explorers-konkurrencen her, hvor du også kan læse om de forskellige temaer, som du kan vælge.

Der gives forskellige præmier i de tre kategorier:

Skywalkers (7-13 år)

  • Vinderen i Danmark får et teleskop og en medalje.
  • Hovedpræmien er en iPad med App’s og lydbøger om rummet.

Pioneers (14-19 år) og Explorers (17-22 år)

  • De bedste bidrag fra Pioneers og Explorers kommer til en regional semifinale, som er et 3-dages all-inklusive-ophold hos ScienceTalenter på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter ved Sorø Akademi i Sorø. Semi-finalen afholdes 23. til 25. april 2017.
  • Vinderne af semifinalen får et computerstyret teleskop og en tur med alt betalt til Frankrig, hvor finalen afholdes.
  • Hovedpræmien er en tur til Guiana Space Centre, i Fransk Guiana i Sydamerika. Hotel, flybilletter, måltider, forsikring, events, besøg og guidede ture er inkluderet for hele vinderholdet.

Udover de nævnte præmier er der også en ekstrapræmie i Explorer-kategorien. Her kan man nemlig vinde et praktikophold hos det Europæiske Rumagentur i tre til seks måneder med alt betalt, inklusiv lommepenge.

Deadline er 31. marts 2017, men du kan allerede tilmelde dig og sende din opgave nu på Odysseus-organisationens hjemmeside.

\ Læs mere

\ Læs mere

agr

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts