I begyndelsen af 2014 udsendte Solen en række solstorme, der skabte smukt polarlys her på Jorden. Men Jorden er ikke det eneste sted i vores solsystem, hvor der findes polarlys.
Cassini-rumsonden der kredser rundt om Saturn har sammen med Hubble-rumteleskopet taget en række billeder af ringplaneten Saturns polarlys i mange forskellige bølgelængder af lys.
Polarlys skabes her på Jorden, når partikler, der er slynget ud fra Solen, rammer partiklerne der udgør Jordens atmosfære. Når dette sammenstød sker, udsendes der lys, som vi ser som nordlys.
De forskellige farver af nordlys skabes, når forskellige grundstoffer i atmosfæren bliver ramt.
Saturns polarlys er rødt og lilla
Ligeledes kan polarlys dannes på andre planeter og en af de planeter, hvor nordlyset forekommer ofte er solsystemets næststørste planet, Saturn.
Saturns polarlys blev observeret i periode mellem april og maj 2013. Denne polarlys-aktivitet blev skabt af solvinden, men det kan være svært at forudsige, hvornår der er polarlys på den store gasplanet. Polarlyset har en anderledes farvepalet på Saturn, med lys i røde og lilla farver.
Dette studie af Saturns polarlys blev ikke kun fortaget for at få nogle flotte billeder, men for at se om polarlyset kunne være grunden til, at Saturns atmosfære er varmere end forventet.
Med hjælp fra dette studie, der er det mest præcise af Saturns polarlys til data, viste det sig, at polarlyset rent faktisk opvarmer atmosfæren.