Kometen Lemmon, der har det officielle navn C/2012 F6, kunne ses på den sydlige himmel med det blotte øje i starten af 2013.
Kometen er nu på vej væk fra Solen igen og er blevet for svag til at kunne ses med det blotte øje.
Den kan nu observeres på nordlige himmelstrøg, hvis man har et godt amatørteleskop rettet mod stjernebilledet Pegasus, mod øst, lige før solopgang.
Solstorm kan være synderen
Amatørastronomen Paul Mortfield observerede Lemmon den 15. maj 2013, og da så han noget helt særligt. På billedet kan man tydeligt se, at der falder noget materiale ud bag kometen.
Kometer består af stenmateriale is og gasser, og når de nærmer sig Solen, begynder nogle af disse gasser at fordampe, hvilket danner kometens hale.
Der skal noget særligt til at få dem til at udspy store mængder materiale. Det kan for eksempel ske, hvis kometen rammes af en solstorm.
Kometer er følsomme over for storm
Solen har været meget aktiv på det sidste, og den aktive region, kaldet AR 1748, har udsendt de kraftigste solstorme, der er registreret i 2013.
Dog finder man ikke Lemmon på den rigtige side af Solen, til at nogle af disse solstorme har kunnet skabe denne udstrømning af materiale fra kometen.
Selvom det ikke er den aktive solregion, der er skyld i kometens udstrømning, er det nok alligevel den store solaktivitet, der er skyld i fænomenet. Kometer er nemlig meget følsomme over for stormende rumvejr.