Videnskab.dk samler nu et særligt udvalg af sine populært formidlede artikler om forskning og præsenterer dem, så de er let tilgængelige for lærere og elever. Formålet er at lette deres adgang til indhold, der er velegnet til at blive brugt i undervisningssammenhænge.
På undervisning.videnskab.dk knyttes det relevante indhold an til konkrete undervisningsforløb – foreløbig med fokus på gymnasieskolerne. Dertil udstyres det med ekstra referencer og litteraturhenvisninger for at hjælpe brugerne videre til endnu mere kvalificeret viden.
»Videnskab.dk har en klar ambition om, at sitets indhold skal bruges som inspiration i undervisningssammenhænge. En væsentlig del af baggrunden for Videnskab.dk’s eksistens er efterspørgsel i gymnasieskolerne efter aktuelle artikler, der er forankret i forskningsbaseret viden, og gymnasielærere og -elever bidrog i sin tid til konceptudviklingen af Videnskab.dk. På den baggrund er det særdeles tilfredsstillende, at vi nu kan åbne vores undervisningsunivers og introducere samarbejdet med EMU,« siger Vibeke Hjortlund, der er chefredaktør for Videnskab.dk.
Undervisningsuniverset lanceres i en første udgave, der løbende vil blive udvidet og forbedret, så den i endnu højere grad tilpasses brugernes behov.
»Vi opfordrer brugerne til at komme med kommentarer til sitet, så vi kan tage deres ønsker med i betragtning i videreudviklingen af det,« siger Vibeke Hjortlund.
\ Fakta
VIDSTE DU
EMU er Danmarks undervisningsportal og Undervisningsministeriets lærerrettede indgang til uddannelsesområdet.
EMUs overordnede formål er at udvikle og forbedre undervisningen ved at give skolerne en fælles indgang til de vigtigste ressourcer på internettet.
EMU består af otte universer til de forskellige uddannelsesområder og derudover ca. 70 websites, der alle kan kendes på den lyseblå ‘EMU-bjælke’ i toppen.
I forarbejdet har Videnskab.dk blandt andet konsulteret fagkonsulenter i Undervisningsministeriet og medarbejdere fra EMU – Danmarks undervisningsportal, hvis overordnede formål er at udvikle og forbedre undervisningen ved at give skolerne en fælles indgang til de vigtigste ressourcer på internettet.
»Vi synes, Videnskab.dk er et godt initiativ. Der produceres indhold af høj kvalitet og med stor nytteværdi, som vi meget gerne vil stille til rådighed for vores brugere. Derfor er vi glade for at byde Videnskab.dk velkommen i kredsen af samarbejdspartnere,« siger redaktionschef for EMU.dk, Finn Togo.
Ud over Videnskab.dk’s særlige undervisningssite vil feeds med artikler, der er skræddersyet efter emne, blive implementeret på relevante dele af fag- og temasider på EMU.dk.
I første omgang målretter Videnskab.dk indholdet på undervisningssitet til gymnasieskolerne. Men artikler både herfra og fra hovedsitet kan også med fordel bruges som inspiration i undervisningen på erhvervsuddannelserne og af folkeskolens ældste klasser.
Kommentarer til undervisningssitet kan sendes til Vibeke Hjortlund på vh@videnskab.dk