Et overforbrug af sukker kan udløse diabetes. Det konkluderer et stor amerikansk undersøgelse, der i dag omtales af b.dk.
Diabetes – også kaldet sukkersyge – er en sygdom med kronisk forhøjet sukkerindhold i blodet. De to hyppigste former for diabetes er type 1-diabetes og type 2-diabetes. Ud af de 306.000 danskere, der har sukkersyge, har 80 til 90 procent af dem type 2-diabetes, som knyttes til overvægt og nedsat fysisk aktivitet.
Nu viser ny forskning, at der muligvis alligevel er en forbindelse mellem sygdommen og indtagelse af sukker.
Forskere fra de tre amerikanske universiteter Stanford University School of Medicine, University of California-Berkeley og University of California-San Francisco har undersøgt sammenhængen mellem mængden af sukker i maden og hyppigheden af diabetes.
I deres forskning, som blev offentliggjort den 27. februar, har forskerne det seneste årti undersøgt data fra 175 lande. Således har forskerne set på sammenhængen mellem kosten i et land, mængden af sukker i maden og forbindelsen mellem disse og befolkningens risiko for at udvikle diabetes.
Læs også på Videnskab.dk:
En gåtur efter maden kvæler dit høje blodsukker