Hvert år går spillelidenskab så meget i blodet på flere end 5000 danskere, at de udvikler ludomani. Nu kan de afhængige for første gang få behandling på et hospital, når Aarhus Universitetshospital åbner ”Dansk Kompetencecenter for Ludomani”. Det skriver hospitalet i en pressemeddelelse.
Centret samarbejder med læger, psykologer og førende danske og internationale forskere.
»Med det nye tiltag håber vi at skabe bedre sammenhæng mellem forskning, behandling og forebyggelse. Det vil fremover kunne gavne både pårørende og personer, der lider af ludomani. Centrets samarbejde med læger og psykologer skal desuden sikre, at der gribes tidligt ind over for spilleafhængige,« siger leder af centret, psykolog ph.d. Jakob Linnet.
Ud over at behandle ludomaner er centrets formål at styrke forskningen inden for ludomani. Centrets viden vil kunne bruges af alle sundheds-faggrupper i Danmark samt af forskere i hele verden.
Når ludomaner kommer i behandling har de typisk en spillegæld på flere hundrede tusinde kroner og flere fejlslagne forsøg på at kontrollere spillelysten bag sig.
»Ludomanifeltet udvikler sig hele tiden, og det er derfor vigtigt, at forske i nye behandlingsmetoder for at blive bedre til at behandle ludomani. Dette indebærer blandt andet, at der forskes i samspillet mellem nye spilleformer som internetspil og afhængighed,« siger Jakob Linnet.
Erfaringer viser, at ludomani kan behandles med god effekt. Blandt de, der gennemfører, får 80 procent styr på deres spillelidenskab.
“Dansk Kompetencecenter for ludomani” er placeret under Forskningsklinikken for Funktionelle lidelser på Aarhus Universitetshospital og er støttet af Indenrigs- og Sundhedsministeriets såkaldte ludomanipulje.