KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:
Ild, eksplosioner og gode forklaringer på naturvidenskab indtager Aarhus på lørdag d. 7. maj, når Danmarksmesterskabet i Scienceshow afholdes.
Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.
Et scienceshow tager tilskuerne med rundt i naturvidenskabes spændende verden, og det er studerende fra danske universiteter, der, godt hjulpet på vej af lyd, lys og effekter, dyster om at formidle naturvidenskaben på en original måde.
»Det bliver en oplevelse for alle, for fælles for de fem danske deltagerhold er, at alle gerne vil rykke naturvidenskab og teknik ind i folks hverdag – og give publikum både et festligt show, og viden med hjem om de ting, der bogstaveligt talt får verden til at hænge sammen,« siger Kenneth Lund Andersen fra Fysikshow Aarhus, der er en af hovedarrangørerne, i pressemeddelelsen.
Hvert show har 15 minutter til at imponere tre dommere, som uddeler point i kategorierne undervisningsværdi, underholdningsværdi og formidlingsevne.
»Målet med disse shows er at skabe interesse og vise, at der er masser af naturvidenskab i dagligdagen. For alle os på scenen er det vigtigt, at vi viser forsøg, som kan gøre alle klogere og samtidig give en underholdende og lærerig oplevelse,« siger Kenneth Lund Andersen i pressemeddelelsen.
Efter showene følger workshopkonkurrencen, hvor publikum i en række stande selv kan prøve kræfter af med forskellige eksperimenter og stemme om den bedste workshop.
DM i Scienceshow finder sted lørdag d. 7. maj fra klokken 11.00, og vinderen kåres klokken 13.00 af dekan Niels Chr. Nielsen fra Science and Technology på Aarhus Universitet.
Der er plads til 300 tilskuere, og da der er gratis adgang forgår det ved ’først til mølle’ i Auditorium E på Institut for Matematik på Aarhus Universitet.
I videoen giver de fysikstuderende fra Aarhus Universitet et lille indblik i, hvad publikum kan vente sig af scienceshowene. Video: Aarhus Universitet
Læs også:
Science show bød på brændende agurker, eksplosioner og kemiske lyssværd
Se Europamestrene i kemi lave vilde eksplosioner
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lsd