Science show bød på brændende agurker, eksplosioner og kemiske lyssværd
De mere visuelle dele af kemien og fysikkens verden har hele ugen været til offentligt skue i Videnskab.dk's telt på gratisfestivalen Science in the City. Det kan skabe brændende fornemmelser i såvel næsebor som hornhinder.

Danmarks Tekniske Universitets nyudråbte europamestre i science shows indtog i dag endnu engang scenen hos Videnskab.dk på videnskabsfestivalen Science in the City. 

Med vanlig fynd og klem og glimt i øjet satte de to studerende Rasmus og Steen fra DTU fokus på de visuelle dele af fysikken og kemien.

Det skete i eksplosioner af farver, høje brag og bølger af flydende kvælstof.

Kemi er ikke ufarligt

At kemi ikke er helt ufarligt, demonstrerede de to studerende også. Det skete, da en - på papiret - harmløs slukning af en stak fyrfadslys havde den modsatte effekt og overtændte med et lille 'puf'. 

Ingen kom heldigvis til skade under den højst overraskende reaktion, selvom både de forreste publikumsrækker og de to DTU'ere blev en anelse overraskede.

Du har stadig en sidste chance for at opleve DTU Science Show i morgen klokken 13.00 i Videnskab.dk's telt på Science in the City. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.