Science show bød på brændende agurker, eksplosioner og kemiske lyssværd
De mere visuelle dele af kemien og fysikkens verden har hele ugen været til offentligt skue i Videnskab.dk's telt på gratisfestivalen Science in the City. Det kan skabe brændende fornemmelser i såvel næsebor som hornhinder.

Danmarks Tekniske Universitets nyudråbte europamestre i science shows indtog i dag endnu engang scenen hos Videnskab.dk på videnskabsfestivalen Science in the City. 

Med vanlig fynd og klem og glimt i øjet satte de to studerende Rasmus og Steen fra DTU fokus på de visuelle dele af fysikken og kemien.

Det skete i eksplosioner af farver, høje brag og bølger af flydende kvælstof.

Kemi er ikke ufarligt

At kemi ikke er helt ufarligt, demonstrerede de to studerende også. Det skete, da en - på papiret - harmløs slukning af en stak fyrfadslys havde den modsatte effekt og overtændte med et lille 'puf'. 

Ingen kom heldigvis til skade under den højst overraskende reaktion, selvom både de forreste publikumsrækker og de to DTU'ere blev en anelse overraskede.

Du har stadig en sidste chance for at opleve DTU Science Show i morgen klokken 13.00 i Videnskab.dk's telt på Science in the City. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk