Seks europæiske universiteter vil gå sammen om at uddanne unge forskere, der skal undersøge, hvordan igangværende universitetsreformer påvirker den globale udvikling af universiteter, skriver Eurekalert.org.
»Projektet har en bred, international rækkevidde og er igangsat i samarbejde med fem andre europæiske universiteter og 15 universiteter fra Stillehavsområdet.«
»Formålet med projektet er at etablere et globalt netværk for forskere – herunder ph.d.’er og postdoc’ere – som kritisk kan analysere universitetets udvikling i forskellige dele af verden,« siger Susan Wright, professor ved Aarhus Universitet og leder af projektet.
Europa skal sammenlignes med asien
Projektet vil sandsynligvis bane vejen for helt nye internationale partnerskaber mellem universiteter i Europa og Stillehavsområdet.
»Globalt set er magten ved at skifte til dele af Asien, og vi er især interesseret i, hvordan de reformerer deres universiteter, og hvordan de forestiller sig den fremtidige udvikling i regionen.«
»Komparative studier af, hvad der foregår i Europa og i Asien-Stillehavsområdet, er derfor afgørende for det unikke projekt,« siger Susan Wright.
Forskningen er del af det nye store UNIKE-projekt ’Universities In the Knowledge Economy’. Projektet modtog for nylig en 31,6 millioner kroner i tilskud fra EUs Marie Curie Actions Fellowship-program.
LÆS OGSÅ: Dansk forskning har forspring i Kina