Behandling med elektroder i hjernen har hjulpet en autistisk dreng til at få mindsket sine symptomer. Drengen udviklede sig blandt andet i løbet af kort tid fra at være ikke-talende til at sige nogle få ord, skriver ScienceNews.
Forsøget er det første, som ved hjælp af hjernestimulation har succes med at mindske symptomerne hos mennesker med autisme. Resultatet er blevet offentliggjort i det velansete videnskabelige tidsskrift Frontiers in Human Neuroscience.
Den 13 årige dreng i forsøget led af svær autisme. Han kunne hverken tale eller give øjenkontakt og forsøgte jævnligt at skade sig selv. For at hjælpe drengen indopererede lægerne fra University Hospital of Cologne i Tyskland elektroder i hans hjerne. Elektroderne havde til formål at stimulere den del af hjernen, som hedder Amygdala.
Efter otte uger var drengens symptomer blevet markant mindre, så lægerne betegnede ham som moderat ramt af autisme fremfor svært autistisk. Efter seks måneder er drengen nu begyndt at sige ‘mor’ og ‘far’.
Forskerne vil nu forsøge at finde ud af mere, da det stadig er usikkert præcist, hvilken effekt elektroderne har i hjernen.
Læs også: Influenza ser ud til at øge risikoen for autisme