Hvis du står i gården på Købmagergade ved Københavns Universitets Teologiske Fakultet, er der stor sandsynlighed for, at du får øje på en kvinde i et af vinduerne, der bevæger sig rundt i lokalet med små entusiastiske hop og heftigt gestikulerende arme.
Den entusiatiske krop tilhører professor Mette Birkedal Bruun, der i dag får overrakt København Universitets undervisningspris, Årets Harald, til universitets årsfest. Hun vinder prisen for sine levende formidlingsevner, sin nytænkende undervisning og sit stærke nærvær, skriver Københavns Universitet.
»Mette Birkedal Bruun er en fantastisk underviser, men det der gør hende til noget helt særligt er hendes utrolig rare væsen og hendes oprigtige interesse for os studerende. Hun husker, hvad vi har gang i både fagligt og privat og er altid behjælpelig med gode råd. Hun besidder et enormt menneskeligt og fagligt overskud, og jeg tror nærmest aldrig, at jeg har set hende sidde ned,« siger formand for Det Teologiske Fagråd Anders Martin Lauritsen, der har indstillet professoren.
Mette Birkedal Bruun har allerede vundet prisen som årets underviser på teologi i 2007, men hun har langt fra hvilet på lauerbærerne. Tværtimod har hun for nylig fået en bevilling på 9,3 mio. fra det Det Europæiske Forskningsråd for et projekt, der med udgangspunkt i 1600- og 1700-tallets religiøst ladede afsondring fra verden, som for eksempel ses i klostre, skal undersøge det afsondrede menneske.
»Teologi kan for nogen virke tørt og kedeligt, og det kan være en stor udfordring at fremlægge en tekst fra 1235 på en ny og levende måde, men det formår Mette Birkedal Bruun. Hun tager afsæt i, hvordan man tænker i dag og er forbilledlig, når det kommer til den forskningsbaserede undervisning. Hendes entusiasme smitter, og hun er pædagogisk uden at tale ned til sine studerende. For eksempel indeholder hendes fremlæggelser ofte alt fra bykort og landkort over malerier af de implicerede personer til et væld af opfindsomme grafer,« siger Anders Martin Lauritsen.
Læs også på Videnskab.dk
Danskere i finalen til ’VM’ i skemalægning