Om forfatteren

Artem Anyshchenko

Forskningsassistent, Københavns Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvordan bør vi regulere GMO?

Lovgivning omkring genmodificerede afgrøder skal både kunne rumme offentlighedens skepsis over for GMO-fødevarer og den videnskabelige innovation og udvikling, der på sigt kan medvirke til at løse problemet med at brødføde jordens befolkning.

GMO gensplejsning genmodificering fødevaresikkerhed natur naturlig levnedsmidler planteforædling bioteknologi lovbestemmelser socioøkonomiske overvejelser bæredygtighed landbrug autonomi risici brødføde mad miljøpolitik

Den bioteknologiske udvikling har åbnet op for nye muligheder inden for planteforædling og fødevareproduktion, hvilket har resulteret i en række nye levnedsmidler. Men GMO vækker også bekymring blandt forbrugere. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts