Område med 'plastik-suppe' i Stillehavet er 16 gange større end troet
Kilde: 
23 marts 2018

Affalds'suppen' i det Nordlige Stillehav er større end Frankrig, Tyskland og Spanien tilsammen.

Det konkluderer et nyt, hollandsk studie, der netop har opmålt området, skriver phys.org.

»Vi fandt omkring 80.000 tons flydende plastik på GPGP (Forkortelse af ‘Great Pacific garbage patch’, det engelske navn for plastik-suppen, red.),« fortæller, hovedforfatter bag studiet og forsker og oceanograf ved det hollandske firma The Ocean Cleanup Foundation, Laurent Lebreton, ifølge AFP.

Det er 16 gange mere plastik, end tidligere studier har kunnet lokalisere.

Forskerne har brugt en flåde på 30 både og 2 fly udstyret med skanningsværktøjer til at lave de nye målinger af plastik-suppen.

Området fylder nu af 1,6 millioner kvadratkilometer i det Nordlige Stillehav, og forskerne bag studiet advarer mod, at plastik-suppen kun er vokser.

Ifølge The Ocean Cleanup Foundation, der står bag studiet, udvides plastikaffaldet i havene med 8 millioner ton hvert år.

The Ocean Cleanup Foundation består af et hold af 75 forskere og ingeniører, og de har et erklæret mål om at indsamle halvdelen af plastik-suppen inden for 5 år.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.