Dommedagsprofeter på banen igen: Jorden går under på lørdag
Men heller ikke denne gang er der videnskabeligt belæg for forudsigelserne, siger forskerne.
Dommedag Jorden går under David Meade Niburu Planet X

Kollisionen med Nibiru ville udløse en række katastrofale hændelser på Jorden, lyder profetien. (Foto: Shutterstock)

I 2012 skulle Jorden efter sigende gå under, fordi mayaernes kalender løb ud. Det skete som bekendt ikke.

Nu lyder en ny dommedagsprofeti, at Jorden i stedet kommer til at gå under i 2017. Mere præcist nu på lørdag 23. september.

Det er amerikaneren David Meade, som har fremlagt teorien, der bygger på, at planeterne i september måned står på en helt særlig måde, som, han mener, forudsiger dommedag.

Katastrofen bliver ifølge David Meade udløst ved, at Jorden bliver ramt af en hidtil uopdaget planet i vores solsystem.

NASA har flere gange tidligere afvist teorien om en Planet X – eller Nibiru, som planeten også bliver kaldt. Men teorien har fået fornyet opmærksomhed, fordi David Meade på baggrund af sine bibelske beregninger har sat en specifik dato på.

Historien kort
  • Endnu en dommedagsprofeti bliver skudt ned: Planet X rammer ikke Jorden på lørdag, mener forskerne.
  • Argumentet lyder først og fremmest, at en planet simpelthen ikke ville kunne komme uset så langt ind i Solsystemet.
  • »Kom venligst videre,« lyder budskabet kort og godt fra NASA.

Fantastisk fænomen på himlen

Planeterne står ganske rigtigt på en helt særlig måde i øjeblikket, fortæller den danske astrofysiker Christoffer Karoff. Men det er altså ikke ensbetydende med, at vi alle sammen skal forberede os på at kollidere med planeten Nibiru.

»Der er absolut ingen videnskabelig belæg for at sige, at der skulle være en planet på så tæt kollisionskurs med Jorden. Det har ingen hold i virkeligheden. Men når det er sagt, er det helt klart værd at bemærke, at vi lige nu ér vidne til et helt specielt astronomisk fænomen,« siger Christoffer Karoff, som arbejder ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet.

Fænomenet går ud på, at Månen, som er næsten ny, står sammen med Venus, Mars og Merkur, så man kan se alle fire samtidig. Samtidig kan man se en meget klar stjerne ved navn Regulus lige ved siden af Månen, fortæller Christoffer Karoff.

»Det er et ret fantastisk fænomen, som ikke sker ret tit.«

Dommedag Jorden går under David Meade Niburu Planet X

Sådan kommer de tre planeter - Venus, Merkur og Mars - til at stå over Månen i morgen tidlig, 19. september, kl. 6. Den hvide prik under Venus er Regulus.

Meade finder stjernerne i biblen

David Meade kalder sig selv for 'kristen numerolog' og har en overgang studeret astronomi ved University of Leicester. Han har skrevet flere bøger, blandt andet 'Planet X – The 2017 Arrival'.

Hans teori om Jordens snarlige undergang tager udgangspunkt i Johannes' Åbenbaring, den sidste bog i Det Nye Testamente i Biblen, som, han mener, beskriver et billede, der vil vise sig på himlen, den dag Planet X åbenbarer sig for os.

Billedet er en kvinde, som er »indsvøbt i Solen, med Månen under sine fødder og en krone af tolv stjerner på sit hoved«. Kvinden skal føde et barn, som skal regere alle nationer med et jernscepter, mens hun trues af en rød, syvhovedet drage. Dernæst vokser ørnevinger ud på kvinden, som bliver slugt af Jorden.

David Meade tolker planeterne og stjernernes særlige placering på himlen pt. som en repræsentation af netop dette billede:

Mens stjernekonstellationen Jomfruen repræsenterer kvinden, som er i en position over Månen, repræsenteres kronen af ni stjerner og tre planeter over hende.

David Meade tolker planeten Jupiter, som bevæger sig ’ud’ af Jomfruen efter at have været ’inde i’ hende, som om kvinden føder.

Ideen om jomfruen, der føder et barn, der skal regere over alle nationer med sit jernscepter, forklares i videoen her. (Video: Den kristne udgiver 'Unsealed')

Planet 9 er »utroligt interessant forskning«

Meade når frem til den specifikke dato 23. september, fordi det denne dag er 33 dage siden, at der var total solformørkelse i USA.

33 er et særligt bibelsk tal, fordi Jesus blev 33 år gammel, og fordi navnet Elohim – jødernes navn for Gud – bliver nævnt 33 gange i biblen, mener han.

Ifølge Christoffer Karoff er det meget normalt, at bibelpassager bliver tolket som astronomiske begivenheder. Samtidig har særlige astronomiske begivenheder, som det vi i øjeblikket er vidne til, det med at tiltrække sig opmærksomhed, påpeger han.

Nibiru

Navnet Nibiru stammer fra akkadisk sprog, som i oldtiden blev talt af assyrerne og babylonerne i Mesopotamien, det nuværende Irak.

Ordet betyder 'krydsning' eller 'overgangssted' og bruges især om floder, dvs. flodkrydsninger eller færgefartøjer.

I babylonisk astronomi refererer Nibiru til 'equinox', som er tidspunktet, hvor Jordens ækvator passerer Solen på en særlig måde, og de astronomiske hændelser der er forbundet med det.

»Nu skal man selvfølgelig passe på med ikke at fornærme nogen, men dommedagsprofetier baseret på religion behøver man ikke være så bange for. Men jeg synes alligevel, at den her historie er sjov, fordi den kæder nogle fascinerende ting sammen,« siger Christoffer Karoff og fremhæver ideen om en Planet X, som faktisk kobler sig op på et virkeligt stykke videnskab.

»Den her 9. planet fik jo ekstra opmærksomhed sidste år, da det blev foreslået, at der befandt sig en planet langt ude i Solsystemet på størrelse med Neptun. Den er forudsagt på baggrund af en række asteroiders meget specielle baner i det yderste af Solsystemet, men man har ikke set den endnu. Det er utroligt interessant forskning.«

Planeten ville være opdaget

Der er dog afgørende forskelle på forskernes og dommedagsprofeternes forestillinger om den ukendte planet.

Først og fremmest siger forskerne, at Planet X skal have en elipseformet bane på 10.000-20.000 år – dommedagsprofeterne siger 3.600 år.

Ifølge Christoffer Karoff er det dog fuldstændig udelukket, at en planet ganske ubemærket skulle have bevæget sig så tæt på Jorden, at den ville kunne ramme os på lørdag.

»Man kunne godt forestille sig, at Planet 9 virkelig var på kollisionskurs og ramte os om nogle år eller hundrede år eller tusind år. Men den får ikke lov til at komme uset så langt ind i Solsystemet, at den skulle kunne ramme os om et par dage,« siger lektoren og afviser i samme åndedrag ideen om, at det teoretisk set ville kunne lade sig gøre, hvis planeten for eksempel havde »gemt sig bag Solen,« som det også er blevet foreslået.

»Jeg vil stadig sige, at vi vil kunne forudsige det mindst et par år ud i fremtiden,« siger han.

NASA: Det er et fupnummer

Da der i 2012 var lignende forlydender om, at en såkaldt Planet X havde retning mod Jorden, lavede NASA en video, hvor seniorforsker David Morrison listede tre argumenter, som skød teorien ned.

Seniorforsker David Morrison forklarer en 12årig pige - og os andre - hvorfor vi ikke skal være bange for Nibiru. (Video: NASA)

Ifølge Christoffer Karoff gælder de stadig, når man skal forklare, hvorfor Planet X ikke er en reel trussel:

  1. Hvis der var en planet, der havde retning mod det indre solsystem, og som ville komme tæt på Jorden lige om lidt, ville den på nuværende tidspunkt være lysende klar og synlig for det blotte øje. Astronomerne ville for længst have opsnappet den i deres teleskoper.
  2. Hvis en sådan planet på nuværende tidspunkt befandt sig i det indre solsystem, ville den allerede have forstyrret Mars' og Jordens baner.

    »Astronomer måler disse baner præcist og ofte,« siger David Morrison i videoen.

  3. For det tredje, og måske allervigtigst, ville Solsystemet slet ikke se ud, som det gør i dag, hvis Nibiru allerede havde været en tur forb, som den altså ifølge konspirationsteoretikerne skulle have været for 3,600 år siden.

    »Hvis dette objekt havde passeret Solsystemet i fortiden, ville dens tyngdekraft havde smadret de indre planeters baner – Jorden, Venus, Mars – og Månen ville formentlig have været fuldstændig skrællet væk,« siger han.

Desuden, tilføjer David Morrison, ville alle ovenstående punkter være endnu mere gyldige, hvis Nibiru i virkeligheden var en brun dværg, som det også er blevet foreslået. En brun dværg er en stjerne, der ikke er blevet til en stjerne, fordi den ikke var tung nok til at få skabt et tilstrækkeligt højt tryk og temperatur inde i centrum. Til gengæld er den meget stor og afgiver meget lys og varme i det infrarøde felt og er derfor meget let for astronomerne at spotte.

»Så kom venligst videre. Nibiru er ikke virkelig. Planet X er ikke virkelig. Vi behøver ikke bekymre os om dette fupnummer,« slutter seniorforskeren i videoen.