NASA frigiver knivskarpt foto af Jorden
Det amerikanske rumagentur har offentliggjort et uhyre detaljeret billede af vores klode, som NASA selv omtaler som det bedste af alle højtopløselige portrætter nogensinde.

Satellitten Suomi NPP blev sendt op i oktober 2011 med det formål at overvåge klimaforandringer – men når nu den var deroppe, kunne den lige så godt også gribe chancen for at tage nye portrætfotos af Moder Jord, der kan minde os om, hvor smuk kloden er.

Resultatet er bl.a. dette enestående billede af planeten Jorden, som det mest højt opløselige portræt af kloden til dags dato. Billedet blev for nylig offentliggjort af den amerikanske rumorganisation NASA.

NASA: Nyt Suomi NPP-billede slår Blue Marble

Det knivskarpe og farvestrålende billede får ifølge NASA det berømte ikoniske foto ’Blue Marble’ til at blegne. Du kan selv dømme; Blue Marble ligger som nr. 2 i det lille slideshow herover.

Blue Marble blev taget af en Apollo-astronaut på den sidste Apollo-rejse tilbage i 1972. For  at mindes denne begivenhed tog astronauterne om bord billeder af Jorden fra 45.000 kilometers højde.  

Billederne derfra gik verden rundt og indprentede sig i mange mennesker hukommelse, og det nye NASA-billede har format til at kunne gøre det samme, mener agenturet.

Suomi NPP medbringer fem instrumenter ombord, hvoraf det største og vigtigste er VIIRS (Visible/Infrared Imager Radiometer Suite). Det optager billeder af Jordens overflade i det synlige og infrarøde bølgelængdeområde.