Danske talenter kæmper ved Biologi OL - afsnit II
De fire danske biologi-talenter er nået til Sydkorea, hvor de skal vænne sig til den nye kultur.

Hvert år afholdes en olympiade for gymnasieelever fra hele verden. Men der dystes hverken i spydkast eller hækkeløb.

Deltagerne skal derimod konkurrere i discipliner som dissektion af edderkopper og kortlægning af biologiske stamtræer. Håbet er, at Den Internationale Biologi Olympiade vil gøre de unge mere interesserede i en fremtid inden for biologien.

I år stillede Danmark op med fire deltagere. Journalist Anders Boe fulgte de fire unge før, under og efter rejsen til Sydkorea, hvor dette års olympiade blev afviklet. Dette er den anden af fire film. Du kan se den første her.

Del 2: Mødet i Sydkorea

I ægte olympisk ånd handler biologiolympiaden ikke kun om at vinde men om at være med. Derfor er mødet mellem forskellige kulturer også en hovedingrediens i arrangementet. For Ailsa Maria Main var det en stor oplevelse at opdage den sydkoreanske kultur.

Fakta

Den Internationale Biologi Olympiade blev afholdt første gang i 1990. Dengang deltog 8 lande.

I år deltog 233 gymnasieelver fra 58 lande.

Næste vært for olympiaden er Shanghai. Danmark er vært i 2015.

»Sydkorea er et højteknologisk og meget åbent land. Folk er enormt gæstfrie. Maden er godt nok lidt underlig og folk kigger efter en, når man er lyshåret. Men alt i alt er det et nemt land at rejse i.«

De første dage i landet bød også på den højtidelige indmarch, hvor alle deltagerne blev præsenteret. For Ailsa Maria Main var det en god oplevelse

»Det var sjovt at prøve, selv om det gik så hurtigt. Det varede højst et minut på scenen, og man kunne knapt se det store publikum, fordi spotlyset var så skarpt. Men det var dejligt at kunne sige: Her er Danmark,« fortæller hun.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk