YouTube, Facebook, Instagram: Følg Videnskab.dk på de sociale medier
Er du videnskabsfan, og vil du opdateres, fascineres og underholdes? Så tjek Videnskab.dk's kanaler og profiler ud.
Videnskab.dk sociale medier

Vi lover, at du aldrig mere får videnskabs-FOMO, hvis du følger Videnskab.dk's kanaler. (Illustration: Shutterstock/Oliver Nyberg)

Vi lover, at du aldrig mere får videnskabs-FOMO, hvis du følger Videnskab.dk's kanaler. (Illustration: Shutterstock/Oliver Nyberg)

 

Videnskab.dk er Danmarks største videnskabsmedie, og vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet kvalitetsindhold, der både underholder og gør dig klogere.

Videnskab.dk er dog meget mere end et nyhedssite - så er du Instagram-interesseret? Facebook-fanatiker? Har du #twitterhjerne? Eller er du influencer for en trofast hær af Youtube-followers?

Uanset hvor du slår dine sociale folder, er der gode chancer for, at du også dér kan møde Videnskab.dk!

Facebook

Videnskab.dk's Facebookside - for alle videnskabsfans:

Videnskab.dk's Facebookside slår vi frisk forskning op hver dag, og her kan du også finde debat og læse kommentarer fra over 70.000 andre følgere.

Du kan også se sjove Vidvideoer med den mest spændende og flotte forskning, og af og til kan du tage tests eller deltage i en afstemning, når for eksempel en ny planet skal have et navn.

 

Undervisningside på Facebook - for undervisere:

Elever og lærere bruger flittigt Videnskab.dk's artikler for at blive klogere på store og små spørgsmål.

På vores undervisningsside på Facebook får du tip til artikler, der er velegnede som udgangspunkt eller kilde til undervisning i grundskolen og de gymnasiale uddannelser.

Videnskab.dk's 'Red Verden'-gruppe på Facebook:

Går du op i verdens fremtid, så meld dig ind i Facebook-gruppen Red Verden, hvor tusindvis af andre diskuterer løsninger, der måske er lige det, verden har brug for.

I Red Verden tænker brugerne konstruktivt i fællesskab, og du må være med, uanset om du selv sprudler af geniale indfald eller foretrækker at lytte.

 

YouTube

Videnskab.dk's hovedkanal: 

Show it, don't tell it! På Videnskab.dk's YouTube-kanal kan du springe læsningen over og filtrere alle de interessante forskningsvideoer direkte ud af vores, til tider, temmelig grundige artikler.

Vi deler også af og til sjove videoer, der går bag om forskningen på danske universiteter.

Tjek - en kanal for unge om sundhed:

Har du forstået, at sundhed og et smukt ydre følges ad? Vil du gerne have mest ud af din træning og spise mad, der rent faktisk hjælper din krop?

Værterne på YouTube-kanalen Tjek gør dig klog på den videnskab, der optimerer din krop og dit sind – uanset om du bruger mest tid foran spejlet eller ved fitnesscenterets squat-rack.

De råd, du finder i videoerne, er nemlig baseret på viden fra rigtige forskere.

Instagram

Videnskab.dk's Instagram-profil: 

Giver forskningen allermest mening for dig, når du kan se, hvad der foregår? Følg Videnskab.dk på Instagram, og få billeder og videoer med den flotteste, sjoveste og mest fascinerende forskning ind i dit daglige feed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Videnskab.dk (@videnskabdk) den 14. Feb, 2020 kl. 2.18 PST

 

Podcasten Brainstorm er også på Instagram: 

Vidste du, at Videnskab.dk står bag en fascinerende, underholder og lærerig podcast om hjernen ved navn Brainstorm?

Brainstorms fans mødes på Instagram, og her kan du også kigge med bag kulisserne på podcasten.

Værterne Jais og Asbjørn smider billeder op, når der skal parteres en hjerne, eller når de eksperimenterer med den bedste kur mod tømmermænd. For videnskabens skyld, naturligvis!

YouTube-kanalen Tjek på Instagram: 

Følg Tjek på Instagram – så er du også fri for hele tiden at opdatere dit YouTube-feed. På Instagram får du ofte pointer fra Tjek-videoerne kort, klart og komprimeret. Det føles lidt som at låne de andres noter.

Twitter

Videnskab.dk's Twitter-profil:

Hvis du vil have vidensnyhederne kort, kontant og helst i en fart, så skal du følge Videnskab.dk på Twitter. Her deler især forskere, institutter og universiteter også nyheder, og du vil finde debatter, hvor vaskeægte forskere blander sig.

Videnskab.dk's platform Forskerzonen: 

Forskerzonen på Videnskab.dk er stedet, hvor danske og udenlandske forskere selv formidler om deres egen forskning og den seneste nye viden indenfor deres felt.

Igennem Forskerzonens Twitter-profil får du forskningsnyheder, der har stor fokus på saglighed og et højt fagligt niveau – uden journalisternes mediefilter.

Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling: 

Videnskab.dk har et udviklingscenter, Center for Faglig Formidling (CFF), hvor vi producerer og underviser forskere, journalister, undervisere og mange andre i forskningsformidling.

Hvis du følger CFF på Twitter, kan du blive klogere på, hvordan fagfolk når ud til så mange som muligt uden at opgive en eneste flig af deres troværdighed.

LinkedIn

Videnskab.dk er også på LinkedIn:

Network med Videnskab.dk på LinkedIn, hvor det allermest handler om arbejde og arbejdsliv. 

Her kan du også høre om Videnskab.dk's nyeste projekter, se jobopslag og holde dig opdateret om generelle nyheder inden for det danske forsknings- og kommunikationsmiljø. Slips er valgfrit.

Videnskab.dk - Danmarks førende videnskabsmedie

Velkommen til Videnskab.dk!

Videnskab.dk er Danmarks førende kilde til troværdige, prisvindende nyheder om forskning. Vi får besøg af en million brugere hver måned.

Vores journalister skriver både om astronomi, sundhed, klima, kunst, filosofi og al anden god videnskab indimellem. Alt indhold på Videnskab.dk er gratis, bl.a. fordi mediet er støttet af staten.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde solide informationer.

Du kan også følge en journalists overvejelser om en historie på YouTube.

Få vores gratis nyhedsbrev hver dag i din indbakke.

Du kan også følge os på SoMe: FacebookTwitterInstagramYouTube eller LinkedIn.

Læs mere om baggrunden for Videnskab.dk her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk