Om forfatteren

Erich Gundlach

Professor i Økonomi og Innovation i Asien, Hamborg Universitet

Gert Tinggaard Svendsen

Professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kan social tillid skabe økonomisk vækst i fattige lande?

Hvorfor er nogle lande rigere end andre? En overset forklaring kan være, om man stoler på de fleste mennesker i et givet land, det vi kalder social tillid. Vores undersøgelse viser, at der er en sammenhæng mellem social tillid og økonomisk vækst.

økonomisk vækst modeller fattige lande rige lande

Forskning viser, at det vil tage et fattigt land, som starter med et relativt indkomstniveau på 10 procent af de rige landes niveau, cirka 150 år til at nå op på 50 procent af indkomstniveauet for de rigeste lande. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts