Foredragsholder i 'Bestil en forsker': Jeg møder dem, min forskning handler om
Ledelsesforsker forventer spændende, praktisk og konstruktiv dialog med danskerne, når han stiller op som foredragsholder under 'Forskningens Døgn' i april.
Bestil en forsker 2018 Kritisk ledelse foredragsholder dialog

Ph.d.-stipendiat Jannick Friis Christensen vil i sit foredrag til Bestil en forsker i år fortælle om sin nyeste forskning i 37 virksomheders strategier for at få flere kvinder ind som ledere. (Foto: Shutterstock)

Ph.d.-stipendiat Jannick Friis Christensen vil i sit foredrag til Bestil en forsker i år fortælle om sin nyeste forskning i 37 virksomheders strategier for at få flere kvinder ind som ledere. (Foto: Shutterstock)

Efterlysning: Vi mangler 84 forskere

Er du forsker, kan du ligesom Jannick Friis Christensen holde foredrag som del af Bestil en forsker-ordningen, som Videnskab.dk forvalter.

210 forskere har tilmeldt sig indtil videre. 

Det betyder, at vi mangler 84 forskere, for vi vil gerne slå sidste års rekord, der lød på 294 foredragsholdere.

Tilmeld dig senest 1. marts 2018.

Publikum giver en værdifuld feedback, og samtidig får man som forsker mulighed for at dele sin viden med de mennesker, som teorierne og data i bund og grund handler om.

Det er gevinsterne ved at holde foredrag for den 'almindelige' dansker, ifølge en ung, dansk forsker.  

Ph.d.-stipendiat Jannick Friis Christensen fra Copenhagen Business School har netop meldt sig som foredragsholder i ordningen Bestil en forsker. 

Han forsker inden for det felt, der hedder 'kritiske ledelsesstudier', hvor han blandt andet undersøger de utilsigtede konsekvenser af, hvordan ledelse bliver praktiseret. 

»Vi har fokus på problemer. Men det her giver en mulighed for at komme ud blandt praktikere, som skal bruge den viden, jeg forsøger at oparbejde,« siger forskeren og fortsætter: 

»På den måde kan vi samarbejde om at finde ud af, hvordan tingene kan gøres anderledes ude på de enkelte arbejdspladser.« 

Om Bestil en forsker

Bestil en forsker foregår fra 20. til 26. april 2018.

Bestil en Forsker er et initiativ under Forskningens Døgn – en videnskabsfestival arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Arrangementet tiltrak næsten 28.000 deltagere i 2017, fordelt over 524 foredrag fra 294 forskere.

Er du forsker, kan du tilmelde dig ordningen som foredragsholder frem til 1. marts 2018. 

Læs mere her.

Viden rustede minoritetskvinder 

Det er andet år i træk, Jannick Friis Christensen melder sig til Bestil en forsker.

Han oplevede sidste år, at hans viden blev modtaget som både interessant og brugbar, da han holdt foredrag for en gruppe minoritetskvinder.

Dengang handlede foredraget om hans forskning i normer på danske arbejdspladser.

»Man får også respons på, om ens forskning overhovedet er noget, der resonerer (giver genklang, red.) hos folk, eller om det tværtimod opfattes som en form for parallelunivers,« siger Jannick Friis Christensen.

Kvinderne delte også historier og oplevelser, som forskeren kan tage med sig videre i sit arbejde.

Dialogen er mest givende

Ph.d.-stipendiaten vil i sit foredrag til Bestil en forsker i år fortælle om sin nyeste forskning.

Bestil en forsker 2018 Kritisk ledelse foredragsholder dialog

Jannick Friis Christensen deltog også i Bestil en forsker i 2017, hvor han holdt foredrag for minoritetskvinder. Dengang delte kvinderne historier og oplevelser, som forskeren kunne tage med sig videre i sit arbejde. (Foto: Shutterstock)

Det er en undersøgelse af 37 virksomheders strategier for at få flere kvinder ind som ledere. Denne gang vil Jannick Friis Christensen lægge endnu mere op til dialog end sidste år, da det især er sparringen med deltagerne, som for ham er interessant.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk