Dansk topforsker bliver ny direktør for Nationalmuseet
Kilde: 
27 april 2017

Rane Willerslev er af mange kendt som den danske forskningsverdens udgave af en moderne Indiana Jones. Forskeren, der i forbindelse med et forskningsprojekt i Sibirien måtte flygte ud i den sibiriske ødemark på flugt fra den russiske mafia. Et ophold, hvor han måtte kæmpe mod sult og kulde for at overleve.

Nu lægger Rane Willerslev dog pisken på hylden. Den 1. juli 2017 bliver han nemlig ny direktør ved Nationalmuseet. Det skriver Nationalmuseet i en pressemeddelelse.

Rane Willerslev kommer fra en stilling som professor i social antropologi ved Århus Universitet. Han kan dog trække på tidligere erfaringer fra museumsverdenen, da han fra 2011-2013 var direktør for Kulturhistorisk Museum på Universitetet i Oslo og fra 2008-2011 chef for de Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum.

Rane Willerslev har høje tanker om Nationalmuseet, som, han mener, er Danmarks førende kulturhistoriske museum. Og det vil han gerne have, at det skal blive ved med at være, siger han i pressemeddelelsen.

»Mit mål er at udbygge museets faglige tyngde og frigive dets kreative energi, så det bliver et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende. Ved at sprænge faglige rammer indenfor forskning, bevaring og formidling skal museet afdække nye historiske mysterier, udforske menneskets kulturelle mangfoldighed og udfordre etablerede sandheder.«

Rane Willerslev kommer til at afløse den afgående direktør for Nationalmuseet Per Kristian Madsen, som har besiddet posten i 9 år.

cak

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.