Danmarks første professor i computerspil
Kilde: 
07 april 2017

Danmarks IT Universitet har netop udnævnt Espen Aarseth til professor i spilvidenskab, skriver ITU i en pressemeddelelse.

Med udnævnelsen har Danmark dermed fået sin første professor i computerspil.

Espen Aarseth var i 2003 initiativtager til Center for Computer Games Research på ITU, som var verdens første forskningscenter, der udelukkende beskæftigede sig med digitale spil.

Siden da har spilforskningen været i rivende udvikling, og i dag findes der omkring 50 forskellige konferencer og tidsskrifter om spilforskning.

Selvom man har opnået en masse viden om, hvilke påvirkninger computerspil har, er der dog stadig masser af ubesvarede spørgsmål, fortæller Espen Aarseth i pressemeddelelsen:

»Der er et stort behov i samfundet for at forstå, hvordan computerspil fungerer på godt og ondt, og hvad de gør og ikke gør. Fører spil til vold, aggression, afhængighed, læring, sundhed og så videre? Der er vældig mange spørgsmål om, hvad spil gør ved os, som vi har stillet os selv i 35 år, og som stadig ikke er besvaret godt nok.«

Det er dog ikke noget, som spilforskningen kan svare på alene, og der er derfor et stort behov for tværfaglighed.

Spilvidenskaben skal derfor arbejde sammen med eksperter i eksempelvis sociologi, pædagogik, psykologi og teknologi, så man sammen kan blive klogere på effekterne af at spille computerspil.

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.