Aarhusianske forskere holder prisfest
nils ole bubandt bo ernø honoré rigmor og carl holst-knudsens videnskabspris aarhus universitet

Nils Ole Bubandt (t.v.) og Bo Ernø Honoré modtager i dag en af Danmarks ældste priser, Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris. (Foto: Jacob Christensen Ravn og Denise Applewhite)

24 maj 2017

To fremtrædende forskere modtager i dag en af Aarhus Universitets fornemmeste priser, når universitetet uddeler dette års Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris på 100.000 kroner til to af universitets forskere, som har udmærket sig i særlig høj grad.

Det skriver Aarhus Universitet

Dette års modtagere af den 59 år gamle videnskabspris er professor i antropologi Nils Ole Bubandt, som anerkendes for sine »mangeårige studier af forholdet mellem magt, magi, politik og religion i samtidens Asien«, og for sin omfattende og interdisciplinære forskning i den antropocæne tidsalder, eller menneskets tidsalder.

Økonomiprofessor bidrager til kræftbehandling

Også økonomiprofessor Bo Ernø Honoré tildeles Rigmor og Carls Holst-Knudsens Videnskabspris. Bo Ernø Honoré er til daglig professor ved Princeton Universitys Institut for Økonomi, men har også sin gang blandt Aarhus Universitets gule mure. 

Bo Ernø Honoré modtager udmærkelsen på baggrund af sin forskning i varighedsmodeller, valgmodeller og panelmodeller, som bliver brugt inden for andrevidenskabelige områder som blandt andet prisfastsættelse og kræftbehandling.

Anledningen benyttes til også at uddele ph.d.-prisen fra Aarhus Universitets Forskningsfond. Den tildeles fem forskningstalenter fra universitetet, som med både deres forskningsresultater og formidling har gjort sig særligt bemærket. Forskningsfondens ph.d.-pris lyder på 50.000 kroner. 

cb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.