38.000 pirrede videnskabslysten til Science in the City
Science in the City-festivalen lukker og slukker med god samvittighed. Over 38.000 mennesker har fået stillet deres nysgerrige og videnskabelige sult. »Det har været helt fantastisk,« siger festival-manager.

Science in the City Festival takker af for nu. I løbet af festivalens seks dage har der blandt andet været mulighed for at få 3D-scannet sin hjerne og smage på retter lavet ud af madaffald. (Foto: Andreas Abildlund)

Science in the City Festival takker af for nu. I løbet af festivalens seks dage har der blandt andet været mulighed for at få 3D-scannet sin hjerne og smage på retter lavet ud af madaffald. (Foto: Andreas Abildlund)

Seks dage i videnskabens tegn er nået til sin ende. Over 38.000 gæster har haft mulighed for blandt andet at få deres hjerne 3D-scannet, komme ombord på forskningsskibe fra både Danmark, Sverige og Tyskland, smage på retter lavet ud af madaffald og meget, meget mere.

Både børnefamilier, ca. 5.000 skoleelever, familier, unge og ældre og andre videnskabs-nysgerrige sjæle har slået vejen forbi Carlsberg Byen.

For Science in the City-manager Mette Seneca Jensen kunne det ikke være gået bedre.

»Det har været helt fantastisk. Vi har fået besøg af mennesker i alle aldre, der har været ude og være nysgerrige. Det har været dejligt at se så mange aktive og glade gæster,« fortæller Mette Seneca Jensen, der også understreger, at festivalens frivillige og 80 arrangører har gjort et fantastisk stykke arbejde.

»De har formidlet deres viden, så alle har kunnet forstå det. Det er takket være dem og deres gode aktiviteter, at det hele har været en stor succes,« siger Mette Seneca Jensen.

Folk får stof til eftertanke med hjem

Både Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet, Copenhagen Business School og Københavns Universitet har givet deres besyv med til festivalen. For Ditte Thøgersen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet har festivalen været en positiv overraskelse.

Hun mener, at det er lykkedes dem at skabe et rum, hvor det har været muligt at komme i direkte dialog med forskerne.

»Det smukke har været, at folk i alle aldre har været aktiverede og har turdet smage og røre ved det hele. Jeg er meget opløftet på samfundets vegne over, at der er så mange, der er interesserede i at opleve forskning. Folk har fået stof til eftertanke med hjem, og det er det, man håber på til sådan en festival,« siger Ditte Thøgersen.

Også Anne Kathrine Overgaard fra Syddansk Universitet, der blandt står bag udstillingen 'The Hospital of Tomorrow', er tilfreds.

»Folk er generelt interesserede i vores budskab om, hvordan Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital skal bygges sammen, så vi kan få behandlinger hurtigere ud til patienterne. Det er et budskab, der er blevet forstået, så vi har erfaret, at det er noget, der er værd at formidle,« fortæller hun.

Særligt de spektakulære shows, hvor ting er sprunget i luften med røg og brag, har været populære. Men også de videnskabelige foredrag er blevet vel modtaget, hvilket viser, at en videnskabsfestival både kan være mangfoldig og gøre sit arbejde til UG.

»Styrken har været, at der har været forskellige muligheder for alle, både børn, unge og ældre. Vi kan konkludere, at videnskab er noget, der interesserer alle. Det handler bare om at gå ud og formidle på den sjove måde,« siger Mette Seneca Jensen, der er glad for, at de besøgende festivalgæster i den grad har taget sloganet 'Lad din undren vise vejen' til sig.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.