Øjeblikket før katastrofen indtræffer: Se årets sjoveste dyrefotografier
Comedy Wildlife Photography Awards har igen i år kåret de sjoveste dyrebilleder. Se dem her.
Comedy Wildlife Photography Awards

'Grab life by the…!' blev årets vinderfoto. (Foto:  Sarah Skinner / Comedy Wildlife Photography Awards)

'Grab life by the…!' blev årets vinderfoto. (Foto:  Sarah Skinner / Comedy Wildlife Photography Awards)

Vores planet har et utroligt rigt dyreliv, hvilket hvert år bliver fejret med et utal af fotokonkurrencer, som har til formål at udstille naturens skønhed.

Men der findes også fotokonkurrencer med et lidt alternativt fokus. En af dem er Comedy Wildlife Photography Awards, der hvert år kårer årets mest komiske dyrefotografier.

Og vinderfotografiet med det passende navn 'Grab life by the…!' kan du se foroven.

Fotografiet, som er taget af Sarah Skinner i Botswana, forestiller en løveunge, der 'leger' med en fuldvoksen hanløve. Hvad der skete umiddelbart efter, at fotografiet blev taget, melder historien intet om. Men man kan gisne om, at løveungens leg sluttede en anelse brat..!

Vinderfotografiet blev valgt ud af 4.000 fotografier fra 68 forskellige lande, og der er derudover også blevet kåret vindere i en række underkategorier. Se dem samt en række af de mest populære finalister forneden.

'Oh my'

Gisp! Du kan næsten høre ordene: 'Oh my god' komme ud af den forbavsede odders mund på dette nærbillede, der både vandt prisen for bedste fotografi af et dyr under vand samt ’People’s Choice Award’. Billedet er taget af fotograf Harry Walker i Alaska.

Comedy Wildlife Photography Awards

'Oh my'. (Foto: Harry Walker / Comedy Wildlife Photography Awards)

'Family Disagreement'

Opgivelsen i den farverige fugl til venstres blik er til at tage og føle på i dette fotografi, der må fremkalde ubehagelige minder blandt alle, der har været fanget i et dysfunktionelt forhold. Nogle gange er det bare bedst at vende den anden kind til.

Fotografiet, der er taget af Vlado Pirsa i Kroatien, blev kåret som det bedste billede af et dyr i luften.

Comedy Wildlife Photography Awards

'Family Disagreement'. (Foto: Vlado Pirsa / Comedy Wildlife Photography Awards)

'First comes love'

Intet er ligeså livsbekræftende som at se kærligheden blomstre mellem to nuttede væsener. Elaine Kruer følger i denne fotoserie to afrikanske børsteegern fra deres første blomst til vielsen.

Vi krydser fingre for, at næste afsnit af fotoserien ikke kommer til at hedde: ’Hos skilsmisseadvokaten’.

Fotoserien vandt i kategorien 'Amazing Internet Portfolio Award'.

(Foto: Comedy Wildlife Photography Awards)

'First comes love'. (Foto: Elaine Kruer / Comedy Wildlife Photography Awards)

Så tæt på

Udover de fire prisvindende fotografier var der også en lang række billeder, som desværre ikke formåede at vinde nogen priser.

Det drejer sig blandt andet om nedenstående billede af en fugl, der modtager et – må vi formode – uventet brusebad.

(Foto: Comedy Wildlife Photography Awards)

'Warning: Territory Marking - Follow at your own risk.' (Foto: Tilakraj Nagaraj / Comedy Wildlife Photography Awards)

Samt dette billede af en chimpanseunge, der ser ud til at nyde livet.

(Foto: Comedy Wildlife Photography Awards)

'Laid back'. (Foto: Thomas Mangelsen / Comedy Wildlife Photography Awards)

Det blev heller ikke til nogen priser for dette billede af en listig hjort, der tilsyneladende forsøger at camouflere sig. Kan du få øje på den?

(Foto: Comedy Wildlife Photography Awards)

'Deer? What deer?' (Foto: Mike Rowe / Comedy Wildlife Photography Awards)

Du kan selv udforske resten af de morsomme dyrebilleder på Comedy Wildlife Photography Awards.

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk