Det er ikke kun corona-restriktioner, der holder os indendøre for tiden.
Slud og kulde gør det ekstra svært at strække benene og få noget af det dagslys, som er så sundt for os, hvis vi skal holde vinterdepressionen i skak.
Men hvis sofaen er blevet lidt for dyb, er der heldigvis også noget, du kan gøre hjemmefra, nemlig vælge den rigtige type lys.
Vidste du i den forbindelse, at lyset fra en LED-pære kan være bedre for dig end lyset fra et lysstofrør?
Hvordan det kan være, får du svar på i denne uges udgave af Brainstorm, når podcastens værter, Jais Baggestrøm Koch og Asbjørn Mølgaard Sørensen, hopper en tur i arkivskuffen og genopliver de fem bedste forsker-pointer, som ikke var med i sæsonens tidligere episoder.
\ Om Brainstorm sæson 2
’Brainstorm’ er Videnskab.dk’s ugentlige podcast om hjernen – udkommer fredage.
Brainstorm er støttet af Lundbeckfonden, som er den største private bidragsyder til dansk, offentligt udført hjerneforskning.
Videnskab.dk og Lundbeckfonden deler en ambition om at udbrede viden til alle om hjernen og hjerneforskningen.
Brainstorm kan produceres takket være støtte fra Lundbeckfonden.
Værter på glatis
Udover nyttig viden om lys byder episoden på den nyeste forskning indenfor depressioner.
Afsnittet runder også, hvorfor det er en dårlig ide at gå sammen med dine veninder, når I skal arbejde i grupper på studiet. Og så får du svar på, hvorfor det er problematisk at bruge vidneudsagn i retssager.
Endelig giver forskerne deres bud på, hvad hjernens allerstørste mysterium er.
Drysset ud over episoden som multifarvet tivolikrymmel er en række fraklip, hvor podcastværterne er på glatis. Du kan blandt andet høre, hvordan det lyder, når mikrofonerne er slukkede, og værterne ikke fatter en bjælde af forskernes forklaringer.
Bliv klogere på alt det, du ikke vidste, du var gået glip af – eller få dig et godt grin med den seneste episode af Brainstorm.
Guide: Sådan undgår du en vinterdepression
Falske minder: Hvorfor kan man huske noget, der aldrig er sket?
Vi bliver dummere af gruppearbejde