Om forfatteren

Peder Worning

ph.d. i biofysik og bioinformatiker ved Hvidovre hospital

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Der er flere bakterier i et gram lort, end der er mennesker i hele verden

BOGUDDRAG: Vores krop er stopfyldt med bakterier. Men er det overhovedet et problem? Ny bog kaster lys på de små kræ i vores indre.

Bennett besluttede efter en kamp mod ulcerøs colit at prøve at få en ny tarmflora, eller det man i fagsproget kalder en fæcestransplantation. Han tog først en skrap antibiotiakur for at slå så mange af sine egne tarmbakterier ihjel som muligt, og derefter fik han sprøjtet en opløsning af lort fra en rask person op i sin tyktarm.
(Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts