Succesraten for invasive arter er bestemt af deres personlighed
Kilde: 
09 november 2011

For invasive, eller ikke-infødte, arter har deres personlighed stor betydning for, om de klarer sig i deres nye miljø. Det viser ny forskning, som har undersøgt hvorfor nogle dyr rejser til nye områder, overlever og endda sommetider overtager området, ifølge Livescience.

Et forskerhold med tre australske forskere observerede blandt andet firben, som med succes havde overtaget et ukendt område. Det succesfulde firben havde personlige egenskaber såsom viljen til at udforske, som så ud til at forklare dens held.

Forskerne mener også at have påvist, at arter hvis medlemmer viser en bred vifte af individuel variation i deres opførsel ser ud til at have større chance for at invadere et nyt område.

»Personlighed og adfærdsmæssige træk er et vigtigt og til dato uudforsket komponent i invasive arters succes,« siger en af de australske forskere Bob Wong fra Monash Universitet i Australien.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.