Singler dater ikke kun for at finde en kæreste
Kilde: 
09 februar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Datingsites, singleforeninger og find-din-kommende-partner-arrangementer har op til Valentinsdag den 14. februar kronede dage.

Men selvom mange singler flittigt dyrker det pulserende datingmarked, er det ikke nødvendigvis for at finde en kæreste, skriver Forskning.se.

Ny forskning viser nemlig, at singlerne finder et fællesskab i datingaktiviteterne, der erstatter mere traditionelle socialrelationer.

»Arrangørerne bag de forskellige aktiviteter har ofte et erklæret mål: Her kan du møde din partner. Men for medlemmerne handler det lige så meget om at leve et aktivt socialt liv, møde nye mennesker og være en del af et fællesskab, der erstatter en familie i traditionel forstand. Det er slet ikke sikkert, at man ønsker at opgive sin single status,« siger Andreas Henriksson, der er sociolog ved Karlstads Universitet.

Forskningen har haft til formål at klarlægge, hvilke regler og normer der gælder inden for de forskellige dating-arenaer.

Det overraskende er, at flere af de aktive singler, som har deltaget i undersøgelsen, ønsker at forblive medlemmer af dating-fællesskaberne, selv efter de har fundet en kæreste.

Resultaterne viser, at det enten skyldes en lyst til at bevare sin identitet som single eller et behov for at forblive en del af det fællesskab, dating-arrangementerne har skabt.

Det at være single betyder altså ikke blot, at man er partnersøgende. 

»At være single indebærer i dag, at man arbejder med sit netværk, forskellige relationer og sit eget selvbillede,« siger Andreas Henriksson til Forskning.se.

Læs også:

Mænd snyder mest ved netdating

Speed-datere vælger forkerte partnere

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.