Lang ammepriode giver klogere børn
Kilde: 
31 juli 2013

En ammeperiode på seks måneder til et helt år giver bedre sprogforståelse i treårsalderen og verbal samt non-verbal intelligens i syvårsalderen, viser ny forskning. Det skriver United Press International.

Forskere fra Boston Children's Hospital har undersøgt sammenhængen mellem ammeperiodens længde og børnenes kognitive evner i tre- og syvårsalderen. Forskerne brugte evalueringstests til at måle kognitionen -- opmærksomhed, hukommelse, fremsige og forstå sprog, læring, problemløsning og beslutningstagen.

Undersøgelsen viste, at en længere ammeperiode var associeret med højere score i en sprogforståelsestest i treårsalderen og en højere score i intelligenstests i syvårsalderen, siger forskerne. 

Til gengæld viste studiet, at ammerperioden ikke havde nogen indflydelse på børnenes evne til at huske eller deres læring.

»Vores resultater støtter ideen om et kausalt forhold mellem amning i spædbarnsalderen og sprogforståelsen i treårsalderen og mellem verbal og non-verbal IQ i skolealderen,« skriver forskerne i studiet. »Disse fund støtter nationale og internationale anbefalinger om at promovere eksklusiv amning indtil seks-måneders alderen og herefter fortsættelse indtil i hvert fald etårsalderen.«

Studiet er netop publiceret i Journal of the American Medical Association Pediatrics.

Kvinder med betændte bryster stopper amning for tidligt

Sutteflaske kan give overvægt

Amning beskytter mod brystkræft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.