Kvinder er født til at date sjove mænd
Kilde: 
29 juli 2013

Kvinder kan bedre lide mænd, som får dem til at grine, på grund af evolutionære forskelle, der er indkodet i deres hjerner.

Forskere har nemlig opdaget, at kvinders hjerner viser større aktivitet end mænds i belønningscentrene, når de reagerer på humor. Det skriver The Telegraph.

Resultaterne er i tråd med ideen om, at kvinder har udviklet sig til at sætte pris på humor, mens mænd har udviklet sig til at producere humor.

Ifølge denne tanke bruger kvinder en mands evne til at få dem til at grine som en målestok for hans genetiske egnethed som en passende partner og potentiel far.

I det nye studie fra Standford University School of Medicine fik 22 piger og drenge i alderen seks til 13 scannet deres hjerner, mens de så sjove videoer. Til sammenligning blev børnene også vist 'positive' videoer med dans og ekstremsport samt neutrale klip, der handlede om naturen.

Derudover blev børnene også spurgt om, hvor meget de havde nydt hvert klip, og hvor sjove de syntes, klippene var.

Under de sjove klip viste pigernes hjerner større aktivitet end drengenes i flere områder inklusive midthjernen og amygdala. Det indikerer, at pigerne oplever stærkere munterhed og positive følelser, siger forskerene.

»Vores data er det første, der viser, at kønnene sætter forskellig pris på humor allerede i barndomsårene,« skriver forskerne.

De tilføjer, at deres fund antyder, at kvinder er mere tilbøjele til at udvælge en partner som et svar på humor, »fordi den kvindelige hjerne, og især belønningskredsløbet, er biologisk bedre forberedt på at reagere på humoren.«

Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Social Neuroscience.

LÆS OGSÅ på Videnskab.dk:

Hvorfor griner vi?

Ubevidste signaler styrer dine samtaler

Kan man dø af grin?

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.