Klimaforandringer øger udbredelsen af flåter
Kilde: 
17 juni 2013

Forandringer i klima og miljø ser ud til at være årsag til, at flåter breder sig over større geografiske områder end tidligere, skriver forskning.no.

Undersøgelserne er udført af Solveig Jore ved Norges veterinærhøjskole. Hun har undersøgt, hvordan udbredelsesområdet for skovflåter har ændret sig over tid, og om lokale klimaforhold har betydning for flåternes spredning af farlige vira.

Ved at sammenligne forskellige opgørelser over flåtens udbredelse viser det sig at flåterne nu findes længere mod nord og også højere i fjeldområderne end før – og det mønster har ændret sig over de sidste 50 år.

Derudover har forskeren undersøgt forholdet mellem udbredelsen af TBE-virus hos flåterne og de mikroklimatiske faktorer indenfor de syv forskellige indsamlingssteder.

Resultaterne peger på, at luftfugtigheden kan være afgørende for om TBE-virusset kan overleve og formere sig i flåten og føres videre til mennesker. Det skriver forskning.no.

Læs også på Videnskab.dk: Flåter med TBE-virus har erobret Sjælland

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.