Forskere: Alkohol er 100 gange mere dødeligt end cannabis
Kilde: 
27 februar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Cannabis er på fremgang, når det gælder legalisering – senest i Alaska. Et nyt studie foretaget af forskere fra Tyskland og Canada kommer nu med ny viden om cannabis – nemlig at alkohol er 100 gange mere dødeligt end cannabis. Det skriver Livescience.

Studiet er baseret på dyreforsøg og rangordner 10 udbredte former for narkotika alt efter, hvor dødelige stofferne var for dyrene. Cannabis placerer sig helt i bund, hvad angår dødelighed, mens alkohol indtager en solid førsteplads efterfulgt af heroin og kokain.

Ifølge forskerne bag studiet betyder den lave risiko, at cannabis ikke burde være forbudt, men derimod strengt reguleret, skriver LiveScience.

Det er dog ikke alle, der køber den. Heriblandt professer Jonathan Caulkin fra Carnegie Mellon University.

»Dødelighed er ikke den eneste risiko for skade ved brug af narkotika. Et stofs dødelighed er meget relevant ved udarbejdelse af politikken omkring narkotika, men det er ikke det eneste parameter,« siger Jonathan Caulkin til Livescience, og fremhæver blandt andet skader på folks helbred og samfundet som andre faktorer.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Scientific Reports.

Læs også:

Derfor gør cannabis dig sulten

20 års forskning: Så skadelig er cannabis

Cannabis kan dræbe kræftceller og bremse sklerose

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

josa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.