Dine karakterer afhænger af din personlighed
Kilde: 
12 februar 2016

KORT NYT FRA DANMARK:

Vores personlighed har betydning for, hvilket studie vi vælger, og hvor godt vi klarer os. Det viser en ny undersøgelse af 1.067 studerende fra syv forskellige studieretninger på Aarhus Universitet, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Personality and Individual Differences.

Undersøgelsen viser, at nogle karaktertræk er gode på bestemte studier, mens de er dårlige på andre. For eksempel giver åbenhed bedre karakterer på statskundskab, mens det på jura er negativt med for megen åbenhed.

»Man kan godt forestille sig, at det på statskundskab relativt set er en større fordel at kunne rumme og interessere sig for mange forskellige verdensopfattelser, teorier, værdier og så videre, end det er på det mere detaljeorienterede jurastudie. Fagenes indhold og eksamensformer er meget forskellige,« siger Anna Vedel i pressemeddelelsen. Hun er ph.d.-studerende og står sammen med professor Dorthe K. Thomsen og lektor Lars Larsen bag undersøgelsen. Alle tre er fra Aarhus Universitet.

Forskerne brugte en personlighedstest til at afdække, hvordan de studerende på syv forskellige studieretninger gennemsnitligt scorer i forhold til hinanden. 

Studiet viser også, at ens studievalg er påvirket af ens personlighed. Mens studerende på medicin og statskundskab er tilbøjelige til at være udadvendte, er man typisk mere indadvendt, hvis man vælger et naturvidenskabeligt fag.

»Jeg tror, at resultaterne afspejler en menneskelig tilbøjelighed til at udsøge omgivelser, hvor vi passer ind. Vi vælger fag ud fra vores faglige interesser og styrker, men sandsynligvis også ud fra, hvor, vi tror, vores personlighed kommer bedst i spil,« siger Anna Vedel i pressemeddelelsen.

Læs også:

Personlighed påvirker karaktererne mere end intelligens

Arv eller miljø - hvad bestemmer vores personlighed?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

pmd 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.