Børn med hund har mindre risiko for stress
30 november 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Menneskets bedste ven er ikke kun et ekstra familiemedlem – hunden kan også hjælpe på børns mentale sundhed. Et studie tyder på, at børn fra familier med hund har mindre risiko for angstlidelser, skriver MNT.

»At interagere med en venlig hund reducerer niveauet af stresshormonet kortisol, hvilket mindsker de psykologiske stressreaktioner. Disse hormonelle effekter er måske det, der ligger under de følelsesmæssige og adfærdsmæssige fordele, som dyre-assisteret terapi og kælehunde har,« skriver forskerne bag studiet, ifølge MNT.

I studiet undersøgte forskere fra Bassett Medical Center i New York 643 børn mellem 4 og 10 år over 18 måneder. 58 procent havde hund i hjemmet. Forskerne tog højde for, at at der kan være socio-økonomiske forskeelle på familier med og uden kæledyr.

Resultaterne viste, at 12 procent af de børn, der havde hund blev testet positive for angst sammenlignet med 21 procent blandt de børn, der ikke havde hund.

Fremtidige studier skal dog undersøge nærmere, om sammenhængen virkelig skyldes, at børnene har hund.

Studiet er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Preventing Cronic Disease.

Læs også:

Dårlige sociale færdigheder øger risikoen for angst hos små børn

Mobning er et symptom på social angst

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbl

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.