82.000 danske mænd lider af inkontinens
16 juli 2012

Mænd, der lider af inkontinens, skammer sig så meget, at det ofte tager et år at komme til lægen. Det er så stor en skam for mænd at lide af inkontinens, at mange af dem får depressioner. I Danmark lider 82.000 mænd af inkontinens. Det svarer til omkring fem procent af alle mænd over 20 år. 40 procent venter mere end et år med at gå til lægen.

Det skriver Kristeligt Dagblad på baggrund af et Ritzau-telegram.

Tallene er fra den store fælleseuropæiske undersøgelse "Luts", der karakteriserer lidelsen som en skjult folkesygdom, der griber alvorligt ind i hverdagen og forringer livskvaliteten.

»Mange kan komme deres problemer til livs med genoptræning eller de rette hjælpemidler,« siger præsidenten for World Federation of Incontinent Patients, WFIP, Lynne Van Poelgeest.

Hos 90 procent af mændene er lidelsen psykisk belastende, og nogle mænd tør end ikke bevæge sig uden for hjemmet, fordi de frygter at tisse i bukserne.

Området er så tabubelagt, at hovedparten ikke tør opsøge deres læge og fortælle om problemet. Når de endelig gør det, er det ofte deres kone eller kæreste, der tager initiativ til det.

Mange prøver at klare problemet med hjemmelavede løsninger eller bind beregnet til kvinder. Ifølge rapporten aner mændene ikke, at der findes hjælpemidler designet specielt til dem eller hvor de skal få fat i disse hjælpemidler.

Inkontinens blev behandlet på Globalt Forum om Incontinence i København, der med 450 deltagere fra 32 lande er verdens største konference om inkontinens. 

Læs også: Mus får ny ringmuskel

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.