Kom med ned i havets mystiske krinkelkroge: Årets bedste undervandsfotos fra 2015
Havet er fyldt med mærkværdige livsformer og fantastiske farver. Årets bedste undervandsfotos tager os rundt i alle havets flotte hjørner.

Under havets overflade gemmer der sig en helt anden verden. Her er dyr, der forekommer så fremmede, at de næsten ligner rumvæsener for os tobenede landkrabber.

Det er disse dyr, der i år dominerer den prestigefyldte fotokonkurrence Underwater Photography Guide’s Ocean Art, som vi her viser vinderbillederne fra.

Blandt vinderne finder man for eksempel en lille ål, der lyser blåt, og som på fotografiets tidspunkt aldrig var blevet fotograferet før. Man finder også zeusfisken, som har et mærkværdigt udseende, samt søheste og frøfisk, der parrer sig.

Se alle vinderne i galleriet øverst i artiklen.

Resten af deltagernes billeder kan ses på konkurrencens hjemmeside her.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud

Det sker