Fangede du dagens aprilsnar?
Vores læsere gætter vidt og bredt på, hvad dagens aprilsnar fra Videnskab.dk egentlig er. Her får du svaret.

Ihihihihiiiii, hvor er vi snedige på Videnskab.dk! Du kan ikke gætte vores aprilsnar, vel, vel, vel? (Foto: Shutterstock)

Ihihihihiiiii, hvor er vi snedige på Videnskab.dk! Du kan ikke gætte vores aprilsnar, vel, vel, vel? (Foto: Shutterstock)

Det er 1. april, og danske medier boltrer sig i mere eller mindre originale historier, som journalisterne selv har opfundet for at presse et smil ind i mundvigen på læserne og seerne.

Her på Videnskab.dk besluttede vi os for at lade 1. april være en dag, hvor vi spassede helt ud på de sjove historier.

Alle dagens historier er ekstremt kuriøse, så vores nyhedsbrev – som du selvfølgelig allerede abonnerer på, nu det er gratis, og du helt automatisk får døgnets bedste videnskabsnyheder leveret i indbakken – var spækket med overskrifter, som kunne være dagens aprilsnar:

Disse historier tror I er sande

De vilde overskrifter har gjort det svært for vores læsere på Facebook at gætte, hvilken historie der er dagens aprilsnar.

Det mest populære bud er julesneen fra Jesu fødsel, men gættene spænder faktisk over alle historierne - bortset fra den om Zombie-pandemien og om, at vi bliver mere aggressive, hvis vi er sorte mennesker, når vi spiller computer. (Hvad siger det om jer, at I uden videre køber præmissen om, at de er seriøse historier, kære læsere?)

Skøre, skæve forskningsverden

Vi snød jer, gjorde vi! Her er et par af Facebook-reaktionerne på dagens aprilsnar - eller mangel på samme - fra de ultrasjove Videnskab.dk-journalister.

Men alle jeres gode bud er faktisk forkerte. Det rigtige svar er, at ingen af dagens historier på Videnskab.dk er en aprilsnar.

Forskningsverdenen kan bare være ekstremt skør, skæv og underholdende på en hvilken som helst dag på året. Videnskaben skal være korrekt i sin afdækning af fakta og viden, men på samme tid kan hver eneste dag sagtens være en fest.

Det får du at mærke, hvis du følger os direkte på Videnskab.dk, på vores Facebook-side eller via vores nyhedsbrev.

Er dét ikke meget sjovt at vise på en 1. april?

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om den 'sure' skildpadde her.