Fangede du dagens aprilsnar?
Vores læsere gætter vidt og bredt på, hvad dagens aprilsnar fra Videnskab.dk egentlig er. Her får du svaret.

Ihihihihiiiii, hvor er vi snedige på Videnskab.dk! Du kan ikke gætte vores aprilsnar, vel, vel, vel? (Foto: Shutterstock)

Ihihihihiiiii, hvor er vi snedige på Videnskab.dk! Du kan ikke gætte vores aprilsnar, vel, vel, vel? (Foto: Shutterstock)

Det er 1. april, og danske medier boltrer sig i mere eller mindre originale historier, som journalisterne selv har opfundet for at presse et smil ind i mundvigen på læserne og seerne.

Her på Videnskab.dk besluttede vi os for at lade 1. april være en dag, hvor vi spassede helt ud på de sjove historier.

Alle dagens historier er ekstremt kuriøse, så vores nyhedsbrev – som du selvfølgelig allerede abonnerer på, nu det er gratis, og du helt automatisk får døgnets bedste videnskabsnyheder leveret i indbakken – var spækket med overskrifter, som kunne være dagens aprilsnar:

Disse historier tror I er sande

De vilde overskrifter har gjort det svært for vores læsere på Facebook at gætte, hvilken historie der er dagens aprilsnar.

Det mest populære bud er julesneen fra Jesu fødsel, men gættene spænder faktisk over alle historierne - bortset fra den om Zombie-pandemien og om, at vi bliver mere aggressive, hvis vi er sorte mennesker, når vi spiller computer. (Hvad siger det om jer, at I uden videre køber præmissen om, at de er seriøse historier, kære læsere?)

Skøre, skæve forskningsverden

Vi snød jer, gjorde vi! Her er et par af Facebook-reaktionerne på dagens aprilsnar - eller mangel på samme - fra de ultrasjove Videnskab.dk-journalister.

Men alle jeres gode bud er faktisk forkerte. Det rigtige svar er, at ingen af dagens historier på Videnskab.dk er en aprilsnar.

Forskningsverdenen kan bare være ekstremt skør, skæv og underholdende på en hvilken som helst dag på året. Videnskaben skal være korrekt i sin afdækning af fakta og viden, men på samme tid kan hver eneste dag sagtens være en fest.

Det får du at mærke, hvis du følger os direkte på Videnskab.dk, på vores Facebook-side eller via vores nyhedsbrev.

Er dét ikke meget sjovt at vise på en 1. april?

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk