Hoppende rumsonder filmer fra overfladen af asteroide - se den historiske video
Kilde: 
28 september 2018

Det japanske rumagentur, JAXA, bliver ved med at imponere.

Tidligere på ugen skrev de historie, da det lykkedes dem at lande to rumkøretøjer på asteroiden Ryugu, der er i kredsløb i Solsystemet og i øjeblikket befinder sig omtrent 160 millioner kilometer borte.

Det resulterede i nogle fortryllende billeder fra overfladen af Ryugu.

Nu har JAXA også udsendt en video, skriver ScienceAlert.

Vil du se, hvordan det er at svæve gennem det uendelige univers, så se med her.

En Twitter-bruger har lavet sin egen GIF-version af den lidt hakkende video:

De to rumkøretøjer, Rover 1A og Rover 1B, landede på Ryugus overflade fra rumsonden Hayabusa2 21. september. Rumsonden har kredset om asteroiden siden juni.

De to køretøjer vejer hver især 1 kilo, de drives af solenergi, har nogenlunde samme størrelse og form som en kageæske, og så bevæger de sig rundt på asteroiden ved at hoppe.

Ryugu er omkring 900 meter bred og betegnes som en type-C asteroide, hvilket betyder, at det er en asteroide, der er mere end 4 milliarder år gammel og dermed stammer fra de helt tidlige år i solsystemet, der dateres til at være 4,6 milliarder år gammelt.

Flere forskere håber derfor på, at undersøgelse fra asteroiden kan hjælpe os med at finde ud af, hvordan Jorden blev til.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.