Find ud af, hvor meget dine tarmbakterier betyder for krop og sind
En stigende mængde forskning peger på, at tarmbakterier har stor indflydelse på vores sundhed og udvikling af sygdomme - selv vores personlighed kan tilsyneladende styres af bakterier fra tarmen. Hvordan hænger det sammen? Stil dine spørgsmål til forskerne fra klokken 13-14.
Tarmbakterier sygdomme fedme diabetes

I de senere år har en stigende mængde undersøgelser peget på, at tarmbakterier har indflydelse på, om vi udvikler en lang række lidelser. (Foto: Shutterstock)

I de senere år har en stigende mængde undersøgelser peget på, at tarmbakterier har indflydelse på, om vi udvikler en lang række lidelser. (Foto: Shutterstock)

Diabetes, ADHD, fedme, alkoholisme, allergi, autisme ...

I de senere år har en stigende mængde undersøgelser peget på, at tarmbakterier har indflydelse på, om vi udvikler en lang række lidelser.

I artiklen 'Hvordan påvirker bakterier i tarmen din personlighed og sundhed?' har vi samlet nogle af de vigtigste forskningsresultater på området til dig.

Her kan du blandt andet læse, at tarmforskere er gået så vidt som til at konkludere, at bakterier i tarmen kan have indlfydelse på vores psyke og personlighed.

Kan jeg selv påvirke min tarmflora?

Vores øgede viden om bakterier i endetarmen har også ført til deciderede lortetransplantationer - forskerne har simpelthen transplanteret afføring fra raske til syge mennesker med udgangspunkt i hypotesen om, at den rette cocktail af tarmbakterier kan afhjælpe visse lidelser.

Men har tarmbakterierne virkelig så stor magt over os? Kan en transplantation af afføring virkelig gavne vores helbred? Og kan vi selv gøre noget for at forbedre vores tarmflora - og dermed vores sundhed?

Det og meget mere kan du få svar på, når to kompetente forskere stiller op til livechat om tarmbakterier og sundhed i dag, torsdag den 18. december 2014, mellem klokken 13 og 14.

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk