Ildkuglen starthøjde er estimeret til omkring 74 km og den nåede ned i en højde over jordens overflade på omkring 30 km, før den slukkedes.
Selvom der er kommet en række observationsdata på www.ildkugle.dk, har det indtil nu været svært at bestemme en endelig rute for ildkuglen, men den var kraftig nok til at kunne have efterladt en meteorit på jorden.
Ildkuglen havde en fart på omkring 24 km/s mens den faldt ned, og den havde en rimelig horisontal faldvinkel, hvilket gjorde at den kunne ses forholdsvis lang tid på himlen.
En ildkugle forekommer, når et stykke sten falder igennem Jordens atmosfære, der bremser stenen og derved varmer den op og får den til at lyse. Ildkugler er store stjerneskud, og kan være lysstærke nok til at lyse hele himlen op.
Meteorsværmen topper den 22. april
Man kalder stjerneskud for ildkugler, når de er mere lysstærke end planeterne på nattehimlen.
Astronomer mener at der forekommer mere end 500.000 ildkugler om året, men da nogle af disse forekommer om dagen, eller over havet bliver de fleste af disse ikke set.
Det er længe siden, at vi har oplevet stor ildkugle-aktivitet, men vi kan glæde os til meteorsværmen Lyriderne der topper d. 22. april, hvor der kan forekomme op til 15 stjerneskud i timen.
Vil du vide mere om ildkugler, kan du høre mere til torsdagens After Dark arrangement, ‘Truslen fra rummet’, der blandt andet omhandler meteoritter og asteroider.
Video: Orion Planetarium