Om forfatteren

Tina Ibsen

Astrofysiker og professionel formidler af astronomi og rumfart

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet og har været en del af det europæiske forskningsprojekt COMESEP, hvor hun særligt har kigget på solstormes bevægelse gennem solsystemet.
Fra 2013 til 2019 var hun ansat på Tycho Brahe Planetarium som leder for videnskab og formidlingsafdelingen.Tina har altid været fascineret af rummet og synes, at det er fantastisk, at man i astronomien kan stille de store spørgsmål.
Hvor kommer vi fra? Hvad vil der ske med universet i fremtiden? Og findes der andre ligesom os derude?

Skizofren neutronstjerne skifter type

Astronomer har fundet en neutronstjerne, der hele tiden ændrer sig mellem at være en radiopulsar og en røntgenpulsar. Men hvordan kan det lade sig gøre?

Her ses det binære stjernesystem med neutronstjernen IGR J18245-2452, der skifter mellem at være en røntgenpulsar og en radiopulsar. Når materiale fra neutronstjernens ledsager falder ned på den, er den en røntgenpulsar, som det ses på denne animation. (Kilde: Bill Saxton; NRAO/AUI/NSF)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts