Siden sin opsendelse i 2003 har NASAs Spitzer Space Telescope taget mere end 2 millioner billeder af stjernerne i vores galakse. Spitzer ser dog vores omgivelser på en lidt anden måde end vi mennesker gør. Den observerer nemlig Mælkevejen i infrarødt lys, hvilket gør det muligt at se igennem de store skyer af gas og støv der udgør en stor del af vores galakse.
De 2 millioner billeder er blevet samlet til en stor mosaik, der er 20 gigapixel stor. Disse billeder dækker tilsammen kun omkring 3 procent af himlen, men da alle billederne er taget af Mælkevejens plan, er mere end halvdelen af de ca. 200 milliarder stjerner i vores galakse med på disse billeder. Det sammensatte billede kan ses her.
Billederne er allerede blevet brugt til at lave det mest nøjagtige kort nogensinde af mælkevejens centrale bjælke, hvilket viste at bjælken er større end man hidtil havde troet.
Spitzer har også vist at vores galakse har store bobleformede tomrum omkring kæmpestjerner, grundet deres kraftige strålingsvinde.
Det er muligt at hjælpe forskerne med at kategorisere disse bobler og andre objekter i vores galakse. Du kan finde mere info her.