NASA’s Kepler rumteleskop har opdaget mere end 2.700 potentielle exoplaneter – altså planeter, der kredser om en anden stjerne end Solen.
Men nu er et af reaktionshjulene på rumteleskopet fejlet, og det betyder, at Kepler ikke kan fastlåse blikket godt nok til at opdage de små planeter længere.
Stadig stor mængde data at analysere
Siden sin opsendelse i marts 2009 har Kepler gennemsøgt vores Mælkevej på jagt efter exoplaneter, og af de 2.700 potentielle exoplaneter, som Kepler har fundet, er 132 af dem indtil nu blevet bekræftet ved hjælp af andre instrumenter.
Der er derfor stadigvæk en stor mængde data, som astronomerne skal lede igennem, fordi Kepler har sendt så meget data til forskerne, at de endnu ikke har haft tid til at kigge det hele igennem. Astronomerne estimerer, at de skal have mindst to års fuldtidsarbejde endnu, til at gennemgå det data som Kepler har samlet.
Kæmper på højtryk for at få Kepler igang igen
Holdet bag Kepler har dog ikke kastet håndklædet i ringen endnu, da de arbejder på højtryk for at få reaktionshjulene op at køre igen.
Selvom Kepler ikke kommer i gang igen, har missionen langt fra fejlet, Kepler har nemlig allerede været i gang længere end den planlagte mission på 3,5 år.