Om forfatteren

Charlotte Price Persson

Journalist

Jeg har arbejdet for Videnskab.dk i stort set alle stillinger på redaktionen, siden jeg blev lukket ind i folden som praktikant i 2011. Studentermedhjælper, freelancer, redaktionssekretær, SoMe-redaktør og nyhedsredaktør for at nævne nogle stykker.
Siden 1. januar 2016 har jeg sat mig i stolen som skrivende journalist og dækker nu primært arkæologi og naturvidenskab, men også de mere forskningstunge emner såsom måling af forskningen samt forskernes arbejdsbetingelser. Læs eksempler på mit arbejde herunder.
Jeg er ansvarlig for Videnskab.dk's livechats og agerer desuden praktikantvejleder for vores to dygtige praktikanter.
Jeg blev færdiguddannet professionsbachelor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 1. februar 2013 og har tidligere været i praktik hos Søndagsavisen, hvor jeg blandt andet dækkede familie og uddannelse som stofområder. 
Skriv meget gerne til mig på cpp@videnskab.dk, hvis du sidder med en god forskningshistorie!

Hvordan blev universet til?

Et splinternyt teleskop skal stilles op midt på Indlandsisen og lede efter signaler fra universets fødsel. Hvis det lykkes, udløser det en nobelpris, mener forskeren bag.

Den kosmiske baggrundsstråling er en baggrundsstråling af mikrobølger fra verdensrummet. Strålingen er med minimale afvigelser ens fra alle retninger i universet og har en temperatur på ca. 2,7 Kelvin. WMAP fra Planck-satellitten, som ses herover, er den hidtil mest præcise måling af den kosmiske baggrundsstråling. De røde områder er lidt varmere end de blå. (Illustration: Planck)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts