Bjarke Ingels skal designe Mars-by i den arabiske ørken

Kupler i Mars Science City

Mars Science City skal bestå af en række kupler. (Foto: Government of Dubai)

Annonce:

Den danske arkitekt Bjarke Ingels har fået en opgave lidt ud over det sædvanlige. Han skal nemlig designe en simuleret Mars-by i den arabiske ørken. Det oplyser Dubais myndigheder i en pressemeddelelse.

Med godt 177.000 m2 vil ’Mars Science City’ blive den største simulerede rumby nogensinde. Ifølge Dubais myndigheder skal byen udgøre en realistisk model over livet på den røde planet.

Se selv, hvordan Mars Science City skal se ud, ved at klikke rundt i billedgalleriet ovenfor.

Det er planen, at et hold forskere og forsøgsdeltagere skal bo i den simulerede Mars-by i et år. Her skal man blandt andet forske i selvforsyning af mad, energi og vand. Dermed håber man, at projektet vil give vigtige erfaringer med opretholdelsen af liv i barske og menneskefjendske miljøer på fremmede planeter.

»De Forenede Arabiske Emirater forsøger at etablere en international indsats for at udvikle teknologier, som vil gavne menneskeheden, og som vil skabe en bedre fremtid for de kommende generationer,« udtaler Dubais vicepræsident og premierminister Sheikh Mohammed bin Rashid ifølge pressemeddelelsen.

Udover laboratorier og uddannelsesområder skal Mars-byen blandt andet indeholde et museum over menneskehedens største rum-bedrifter. Museets mure skal 3D-printes med sand fra den arabiske ørken.

Projektet er en del af den såkaldte Mars 2117 strategi, der blev søsat til World Government Summit i Dubai i år, og som har til formål at bygge de første kolonier på Mars i løbet af de næste 100 år.

Annonce:

mdm

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts